Kadıköy Belediyesi İki Örnek Projeyi Daha Hayata Geçiriyor

AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İLE YENİ MESLEK EĞİTİM MERKEZİ'Nİ  CHP GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL AÇIYOR...

Uyguladığı sosyal projelerle diğer yerel yönetimlere de örnek olan Kadıköy Belediyesi, iki önemli sosyol sorumluluk projesini daha hayata geçiriyor. Kadıköy'deki ilkokullarda okuyan 78 bin öğrenciye yönelik Ağız-Diş Sağlığı Eğitim ve Ücretsiz tedavilerinin yapılacağı Ağız Diş Sağlığı Polikliniği ile her dönemde 1160 kişinin eğitim alacağı İnönü Meslek Eğitim Merkezi'nin açılışını CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yapacak.
İsviçre'de uygulanan Ağız Diş Sağlığı hizmetini ilk kez Türkiye'de uygulayacak olan Kadıköy Belediyesi önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atacak. Kadıköy ilçe sınırlarında bulunan 80 okulda eğitim gören 78 bin öğrenciyi kapsayan proje “Çocuklarımızın Gülüşüne Sağlık” sloganıyla başlayacak ve sürekli hale getirilecek. Kadıköy İçerenköy'de bu amaçla büyük bir Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği açacak olan Kadıköy Belediyesi, kendisine bağlı uzman doktorlarla birinci aşamada okullardaki tüm öğrencilerin ağız diş sağlığı taramalarını yaparak ağız hijyeni ve koruyucu hekimlik uygulaması yapacaklar. İkinci aşamada ise ağızlarında problem bulunan öğrenciler, belediyenin yeni açtığı Ağız Diş Sağlığı Polikliniği'ne tedavileri için yönlendirilecek. Öğrenciler, evlerinden belediyenin gönderdiği özel araçlarla alınıp, uzman doktorların görev yaptığı merkezde ücretsiz olarak tedavi edilecekler. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kadıköy Kaymakamlığı'nın da desteklediği projede Diş Dostu Derneği ve Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile de eğitimler konusunda işbirliği yapılacak. Dijital panoramik röntgen cihazları, ağız içi kamera gibi son model teknolojinin kullanılarak sağlık hizmeti verilecek olan Kadıköy Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde çocuklar aynı zamanda ağız diş sağlığının korunmasına yönelik eğitim de alacaklar.

İNÖNÜ MESLEK EĞİTİM MERKEZİ 1160 KİŞİYE MESLEK KAZANDIRACAK
Çağdaş birey-çağdaş toplum ilkesiyle hareket eden Kadıköy Belediyesi, 10 mahallede hizmet veren Aile Danışma Merkezlerinden sonra şimdi de MESLEK EĞİTİM BİRİMLERİ ile Kadıköylülerin yanında yer alacak. İnönü Mahallesinde açılacak olan İnönü Meslek Eğitim Birimi'nde bir eğitim döneminde 1160 kişiye çeşitli konularda meslek eğitimi verilecek. Bilgisayar, modelistlik, muhasebe, Makine nakışı, dikiş, mefruşat, oya, takı tasarımı, el sanatları, kuaför, manikür-pedikür, cilt bakımı, diksiyon, mum, batik, sinema-tiyatro yazımı, turizm ve otel personeli, hasta destek, çocuk bakımı, büro yönetimi ve girişimcilik kurslarının yer aldığı Merkezde ayrıca ücretsiz internet-cafe de hizmete sokulacak. 25 kişilik modern sınıflarda tüm kursların ücretsiz olduğu merkezdeki eğitimlerle binlerce kişi meslek sahibi olarak istihdam olanağı bulacak.

TARİH : 10 MART 2007 CUMARTESİ
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ AÇILIŞI SAAT :11.00
Adres : Üner Plaza, Üsküdar Yolu Erkut Sk. No:2 İçerenköy - Kadıköy (PTT Hastanesi arkası)
Tel: 0216 573 33 27-28-29