Özel Mülkiyetlerde Budama Çalışmaları

Budama dönemi Kasım-Mart ayları arasında olup, Özel Mülkiyet Bahçelerinde bulunan ağaçların budanması izne tabi değildir.

Özel Mülkiyet Bahçelerinde bulunan kuru ağaçlara kesim izni verilebilmesi için müdürlüğümüze apartman yönetim kaşeli ve ıslak imzalı dilekçe ile başvurulması gerekmektedir.

Özel Mülkiyet Bahçelerinde bulunan ağaçların budanması ve kuru ağaçların kesimi Kadıköy Belediye Meclisi’nin 05.12.2019 tarihli ve 2019/131 sayılı kesinleşmiş kararı doğrultusunda ücret karşılığında yapılmakta olup, 2024 yılı ücret tarifesi aşağıdaki gibidir.

Söz konusu budama işlemleri Müdürlüğümüz ekiplerince; Budama Dönemi olan her sene  15 KASIM – 15 ŞUBAT tarihleri  arasında program kapsamında gerçekleştirilecektir.

Özel Mülkiyetlerde kesim yapılması ile ilgili talepler için herhangi bir tarih kısıtlaması bulunmamaktadır.

Budama Talebinde bulunmak isteyen Apartman/Site Yönetimleri yapacakları başvuruları;

1- Apartman/site yönetimlerinin kaşeli ve imzalı dilekçeleri ile Belediyemize yapabileceklerdir.

(6331 sayılı yasa gereğince Budama çalışmaları Sepetli Aracın girebildiği adreslerde yapılacaktır.)

Budama/Kesim Başvuru dilekçelerinin ekinde;

2- Dilekçede işlem yapılmasının istendiği beyan edilen ağaçlara ait fotoğraflar ve ağaç sayıları belirtilmelidir.

Budama Talebi ile ilgili dilekçeler her sene 15 KASIM – 15 ŞUBAT tarihleri arasında alınacak ve buna göre ekiplerimizce Budama programı oluşturulacaktır.

Apartman Yönetim Karar Defteri Örneği

05.12.2019 Tarihli Özel Mülk Budama Meclis Kararı