22. Kadıköy Çocuk Tiyatro Festivali Başlıyor

Kadıköy Belediyesi’nin 22 yıldır aralıksız düzenlediği “Çocuk Tiyatro Festivali” Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da başlıyor. Kadıköylü çocuklar, 24 Haziran – 9 Temmuz tarihleri arasında yıldızlar altında tiyatro izleme keyfini yaşayacak.

Kadıköy Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Çocuk Tiyatro Festivali başlıyor. Çocukları tiyatro ile tanıştırıp, onlara yıldızlar altında oyun izleme keyfini yaşatacak olan festivalde, her akşam farklı bir çocuk oyunu ücretsiz izlenebilecek. Ailelerin ve çocukların yoğun katılımının olduğu festival, Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek. Festivalin açılışı 24 Haziran Pazartesi akşamı “Çizmeli Kedi” oyunu ile yapılacak.9 Temmuz Salı gününe kadar sürecek olan festivalde oyunlar her akşam saat 21.00’de başlayacak.

TİYATRO GÖSTERİMİ ÖNCESİ SAHNE PERFORMANSI

Kadıköy Belediyesi, eğitim öğretim yılı ara tatilinde çocukların kaliteli zaman geçireceği ve bolca eğleneceği festival programına bu sene performans sahnesi de ekledi. Festivalin ilk günü saat 19.30’da Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi, sanat eğitmenlerinin düzenlediği “Ritmini Yakala” performansıyla müzik dolu eğlenceli bir sahne gösterisi ile başlayacak.

Festivalin ikinci günü saat 19.30’da, Masalcı Fiola’nın artık kendi masallarını anlatmak için evden kaçan kuklalarını arayışı parkta devam edecek. Bu arayışa ortak olacak olan çocuklar, hem kuklacıya yol arkadaşı olacaklar hem de kendi masallarını anlatıp, el kuklalarıyla kendi oyunlarını oynayacak. Yetişkinlerinde dâhil olabileceği "Yeni Oyunların Peşinde" kukla tiyatrosuyla hem çocuklar hem de yetişkinler beden kuklası sokak tiyatrosu fikriyle tanışacak.

Festival boyunca tiyatro gösterimi öncesinde devam edecek olan sahne performansının üçüncüsü olan “Masal Dünyası” ile çocuklar etkinliğin yapılacağı parkı, masal dünyası olarak hayal edecek ve Masal diyarlarının renkli dünyasına bir yolculuk yapacak.

Ücretsiz ve biletsiz olacak festivalin programı ise şöyle:

FESTİVAL PROGRAMI

PERFORMANS SAHNE / RİTMİNİ YAKALA