Bak Kadıköy Tam Yetki Aldı

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı “BAK-Kadıköy”, “ağır seviye arama kurtarma” akreditasyonunu alarak, olası bir afete AFAD ile birlikte müdahale etme yetkisi alan ilk ve tek kamu kurumu oldu.

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı (BAK Kadıköy), Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından “Afetlere İlişkin Akreditasyon Standartları Yönetmeliği” kapsamında ağır seviye arama kurtarma sınavı için gerekli kriterleri yerine getirdi. Ve Ağır seviye arama kurtarma sertifikasını aldı.

Kadıköy Belediyesi çalışanlarından ve gönüllülerden oluşan 96 kişilik arama kurtarma takımı BAK-Kadıköy üyeleri, 2022 yılında zorlu eğitim sürecinin ardından girdikleri sınavdan “orta seviye arama kurtarma” yetkisi almışlardı. "Bu yıl da Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Kentsel Arama Kurtarma eğitimlerini tamamlayan BAK Kadıköy ekibi, girdiği sınav sonucunda “ağır seviye arama kurtarma” akreditasyonu almaya hak kazandı. Böylece Bak Kadıköy olası bir afete AFAD ile birlikte müdahale etme yetkisi alan ilk ve tek kamu kurumu oldu.

BAK-Kadıköy, bu yetki ile olası ulusal afet durumlarında AFAD koordinasyonunda tüm olaylara müdahale edebilecek ya da herhangi bir afeti tek başına yönetebilecek.

2005 yılında kurulan BAK-Kadıköy bugüne kadar İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün görevlendirmesi ile bölge tatbikatlarında, İzmir, Elazığ ve Hatay depremlerinde, geçtiğimiz yıl gerçekleşen büyük orman yangınlarında, Kastamonu sel felaketinde ve kayıp arama gibi çeşitli operasyonlarda görev aldı. Afetlerle ilgili kamu kuruluşlarıyla koordineli olarak da çalışmaya devam eden BAK- Kadıköy,  gönüllü gruplara ve okullara afet öncesi ve sonrası eğitimleri de veriyor.

Bugün aktif 166 üyesi olan BAK–Kadıköy’e kurum dışından da gönüllülük esası üzerinden üyelik kabul ediliyor.

Fotoğraf Galerisi

Sayfayı Paylaş
Kapat

Mesut Kösedağı

Kadıköy Belediye Başkanı