Home IconarrowDuyurulararrowAralık 2016-165 Nolu Meclis Kararı

KADIKÖY BELEDIYE MECLISI

KARARI

TOPLANTI DÖNEMI                                       : 3

TOPLANTI GÜNÜ                                           : 05.12. 2016 (ARALIK 2016 )

BIRLESIM                                                       : 1

OTURUM                                                        : 1

KARAR NO                                                     : 2016/165

GÖRÜSÜLEN  GÜNDEM MADDESI   5. : Destek Hizmetleri Müdürlügünün, 02.12.2016 gün ve 77964489-301-01-E.37232 sayili, Adalar Belediyesine 50.000 litre ayni motorin yardiminin yapilabilmesi ile ilgili teklifi..

KARAR                                         :  Destek Hizmetleri Müdürlügünün, 02.12.2016 gün ve 77964489-301-01-E.37232 sayili,

BASKANLIK MAKAMINA

“Ilgi : 01/12/2016 tarihli ve 1576 sayili Adalar Belediyesi yazisi;

Ilgi yazida Adalar Belediyesi 2017 Yili Içerisinde Hizmet Araçlarinda Kullanilmak Üzere 50.000 litre ayni motorin yardimi talep etmektedir.

5393 sayili Belediye Kanununun 75.maddesinde; Belediye, belediye meclisinin karari üzerine yapacagi anlasmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarina giren konularda;

a) Mahallî idareler ile diger kamu kurum ve kuruluslarina ait yapim, bakim, onarim ve tasima islerini bedelli veya bedelsiz üstlenebilir veya bu kuruluslar ile ortak hizmet projeleri gerçeklestirebilir ve bu amaçla gerekli kaynak aktariminda bulunabilir. Bu takdirde is, isin yapimini üstlenen kurulusun tâbi oldugu mevzuat hükümlerine göre sonuçlandirilir.

b) Mahallî idareler ile merkezî idareye ait aslî görev ve hizmetlerin yerine getirilmesi amaciyla gerekli aynî ihtiyaçlari karsilayabilir, geçici olarak araç ve personel temin edebilir.

c) (Degisik: 12/11/2012-6360/19 md.) Kamu kurumu niteligindeki meslek kuruluslari, kamu yararina çalisan dernekler, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti taninmis vakiflar ve 7/6/2005 tarihli ve 5362 sayili Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluslari Kanunu kapsamina giren meslek odalari ile ortak hizmet projeleri gerçeklestirebilir. Diger dernek ve vakiflar ile gerçeklestirilecek ortak hizmet projeleri için mahallin en büyük mülki idare amirinin izninin alinmasi gerekir.

d) Kendilerine ait tasinmazlari, aslî görev ve hizmetlerinde kullanilmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak mahallî idareler ile diger kamu kurum ve kuruluslarina devredebilir veya süresi yirmi bes yili geçmemek üzere tahsis edebilir. Bu tasinmazlar ayni kuruluslara kiraya da verilebilir. Bu tasinmazlarin, tahsis amaci disinda kullanilmasi hâlinde, tahsis islemi iptal edilir. Tahsis süresi sonunda, ayni esaslara göre yeniden tahsis mümkündür. Kamu kurum ve kuruluslarina belediyeler, bagli kuruluslari ve belediye sirketlerince devir veya tahsis edilen tasinmazlar, kamu konutu ve sosyal tesis olarak kullanilamaz. denmektedir.

Buna istinaden 5393 sayili Belediye Kanununun 75.maddesi uyarinca' Adalar Belediyesine 50.000 litre ayni motorin yardiminin yapilabilmesi için Meclis karari alinmasi hususunu olurlariniza arz ederim.”

Seklindeki teklifinin teklif karar suretiyle kabulüne karar verildi.

OYLAMA NETICESI                    :  Oyçoklugu  ile (isaretle oylama)

Katip                                        Katip

Damla TOPRAK                     Aydogan DÜLGER