Home IconarrowDuyurulararrowOcak 2017-11 Nolu Meclis Kararı

KADIKÖY BELEDIYE MECLISI

KARARI

TOPLANTI DÖNEMI                                              : 4

TOPLANTI GÜNÜ                                                  : 05.01.2017 (OCAK 2017)

BIRLESIM                                                             : 4

OTURUM                                                               : 1

KARAR NO                                                             : 2017/11

GÖRÜSÜLEN  GÜNDEM MADDESI  3 : Meclis Üyeleri tarafindan verilen, ilçemiz sinirlari dahilinde yatili kalinan yurtlar ve bakimevleri ile ilgili önerge.

KOMISYONLAR MÜSTEREK INCELEMESI:  Kadiköy Belediye Meclisinin Aralik 2016 toplantilarinin 08.12.2016 tarihli 4. Birlesiminin, 1. Oturumunda komisyonlarimiza müstereken havale edilen önergede;

T.C.KADIKÖY BELEDIYE MECLISI’NE

“KONU: ilçemiz sinirlari dahilinde yatili kalinan yurtlar ve bakimevleri hakkinda.

Ilçemiz sinirlari dahilinde, yurtlar ve bakimevleri bulunmaktadir.

Olasi bir afet durumunda gerekli hizda destek alabilmesi için yerleri ve kapasitelerinin belirlenmesine yönelik, ilgili müdürlüklerle koordineli bir çalisma yapilip denetlenmesi ve kapsamli bir rapor hazirlanmasi için önergemizin ilgili komisyona havalesini saygilarimizla arz ederiz.”denilmektedir.

KOMISYONLAR  MÜSTEREK GÖRÜSÜ: Kadiköy Belediye Meclisi tarafindan komisyonlarimiza müstereken havale edilen 08.12.2016 tarihli “Ilçemiz sinirlari dahilindeki yatili kalinan yurtlar ve bakimevleri hakkindaki önerge için yapilan toplantilarda; Mevcut 31 adet yurdun Kaymakamlik tarafindan kayit altina alindigi, bu yurtlarin denetlenmesi için Kaymakamlik tarafindan olusturulan komisyonda 2 adet belediyemiz zabitasinin bulundugu, bunlardan baska kaydi olmayan ama Internette bulunan yurtlar oldugu tespit edilmistir. Yurt açma izin belgelerinin Milli Egitim Müdürlügü’nden, isletme çalisma ruhsatlarinin ise belediyeler tarafindan tanzim edildigi, denetimlerinin ise Milli Egitim Müdürlükleri tarafindan yapildigi ama ögrenci evi, pansiyon, apart adi altinda isletilen ögrencilerin konakladigi yerlerin denetlenemedigi görülmüstür.

Bakimevleri ile ilgili “Saglik Müdürlügümüz vasitasiyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi, Engelli ve Yasli Hizmetleri Il Müdürlügü’nden bilgi istenmis fakat komisyonlarin çalisma dönemleri sonuna kadar her hangi bir belge ve bilgi edinilememistir.

Önergeyle ilgili raporumuz yukarida yazildigi sekilde yüce Meclisimize arz olunur.

Yüce Meclise arz olunur, seklinde hazirlanan Imar ve Dogal Afetler Öncesi ve Sonrasi Önlemler Komisyonlarinin 23.12.2016 gün ve 2016/1 sayili müsterek raporu, Kadiköy Belediye Meclisinin Ocak 2017  toplantisinin 05.01.2017 tarihli 4. Birlesiminin 1. Oturumunda görüsülerek komisyondan geldigi sekilde oybirligi ile (isaretle oylama) kabulüne karar verildi.

Toplanti Baskani
                                                                                                              Meclis 1. Baskan Vekili