Home IconarrowDuyurulararrowÖzel Mülkiyetlerde Budama Çalışmaları
Kadıköy

Özel Mülkiyetlerde Budama Çalışmaları

Budama dönemi Kasim-Mart aylari arasinda olup, Özel Mülkiyet Bahçelerinde bulunan agaçlarin budanmasi izne tabi degildir.

Özel Mülkiyet Bahçelerinde bulunan kuru agaçlara kesim izni verilebilmesi için müdürlügümüze apartman yönetim kaseli ve islak imzali dilekçe ile basvurulmasi gerekmektedir.

Özel Mülkiyet Bahçelerinde bulunan agaçlarin budanmasi ve kuru agaçlarin kesimi Kadiköy Belediye Meclisi’nin 05.12.2019 tarihli ve 2019/131 sayili kesinlesmis karari dogrultusunda ücret karsiliginda yapilmakta olup, 2024 yili ücret tarifesi asagidaki gibidir.

Söz konusu budama islemleri Müdürlügümüz ekiplerince; Budama Dönemi olan her sene  15 KASIM – 15 MART tarihleri  arasinda program kapsaminda gerçeklestirilecektir.

Özel Mülkiyetlerde kesim yapilmasi ile ilgili talepler için herhangi bir tarih kisitlamasi bulunmamaktadir.

Budama Talebinde bulunmak isteyen Apartman/Site Yönetimleri yapacaklari basvurulari;

1- Apartman/site yönetimlerinin kaseli ve imzali dilekçeleri ile Belediyemize yapabileceklerdir.

(6331 sayili yasa geregince Budama çalismalari Sepetli Aracin girebildigi adreslerde yapilacaktir.)

Budama/Kesim Basvuru dilekçelerinin ekinde;

2- Dilekçede islem yapilmasinin istendigi beyan edilen agaçlara ait fotograflar ve agaç sayilari belirtilmelidir.

Budama Talebi ile ilgili dilekçeler her sene 15 KASIM – 15 MART tarihleri arasinda alinacak ve buna göre ekiplerimizce Budama programi olusturulacaktir. Talep yogunluguna bagli olarak bu tarihler arasinda tamamlanamamis olan talepler bir sonraki budama dönemine (15 Kasim – 01 Mart) öncelikli olarak devredilecektir.

Apartman Yönetim Karar Defteri Örnegi

05.12.2019 Tarihli Özel Mülk Budama Meclis Karari