Home IconarrowDuyurulararrowŞubat 2017-21 Nolu Meclis Kararı

KADIKÖY BELEDIYE MECLISI

KARARI

TOPLANTI DÖNEMI                                                  : 4

TOPLANTI GÜNÜ                                                      : 07.02. 2017 (SUBAT 2017 )

BIRLESIM                                                                  : 2

OTURUM                                                                   : 1

KARAR NO                                                                 : 2017/21

GÖRÜSÜLEN  GÜNDEM MADDESI  7.                     : Meclis Üyeleri tarafindan verilen, Fikirtepe Projesi ile ilgili önerge.

KOMISYON  INCELEMESI    :  Kadiköy Belediye Meclisinin Aralik 2016 toplantilarinin 08.12.2016 tarihli 4. Birlesiminin, 1. Oturumunda komisyonumuza havale edilen önergede;

KADIKÖY BELEDIYE MECLISI BASKANLIGINA

“Ilçemizin Fikirtepe, Egitim, Dumlupinar, Merdivenköy Mahallelerini ilgilendiren yüz binden fazla bir nüfusu yakindan ve Kadiköy’de yasayan her bireyi etkileyen kamuoyunda Fikirtepe Projesi olarak bilinen Kentsel Dönüsüm Projesinin gelinen evresi ve son durumu ile ilgili Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu olarak bir çalisma yapilmasi ve çalisma dogrultusunda bir rapor olusturulmasi için önergemizin gündeme alinmasini arz ederiz.”  denilmektedir.

KOMISYON  GÖRÜSÜ          : Kadiköy’de uygulanan Kentsel Dönüsüm Projesi Fikirtepe, Egitim ve Dumlupinar Mahallelerini kapsamaktadir. 2011 yilinda özel proje alani olarak ilan edilen mahalle sakinleri tarafindan büyük bir heyecan ve ümitle karsilanmisti. Proje ilerledikçe yerini güvensizlige ve umutsuzluga birakmistir. Bölgede yaptigimiz inceleme sonucunda öne çikan sorunlar söyle siralanmaktadir.

1) Mahallede yenileme çalismalari devam ederken bir kisim vatandasta yasamlarini sürdürmektedir. Bu insanlar için ciddi bir tehlike olusturmaktadir.

2) Buradan tasinan insanlara yasadan dolayi Bakanlik tarafindan  kira yardimi yapilmamaktadir. Bu yardimi alamayan bazi vatandaslarin bölgeyi terk etmesi gecikmektedir.

3) Ilçe belediyesi dönüsüm proje sürecine dahil edilmedigi için mahalle sakinlerinden yogun bir istek gelmektedir.

4) Mahalle sakinleri ve müteahhit bazi firmalar arasinda güvensizlik ortami olusmustur. Evini uzun bir süre önce bosaltmalarina ragmen müteahhit firmadan halen yardim alamayan vatandaslar bulunmaktadir.

Önerilerimiz :

1. Çalismalarin hizlanmasi ve can güvenligi açisindan evlerin hizla bosaltilmasi gerekmektedir.
  2. Bakanlik kira yardimi konusunda gerekli çalismalari baslatmalidir.
  3. Ilçe belediyesi proje sürecine dahil edilmelidir.
  4. Müteahhit firmalara kira ödemeleri ve çalismalari konusunda çalisma yapilmalidir.

Yüce Meclise arz olunur, seklinde hazirlanan Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonunun,  13.01.2017 gün ve 2017/1 sayili raporu, Kadiköy Belediye Meclisinin Subat 2017 toplantisinin 07.02.2017 tarihli 2. Birlesiminin 1.Oturumunda görüsülerek komisyondan geldigi sekilde oybirligi ile (isaretle oylama) kabulüne karar verildi.

Toplanti Baskani                                                                                                Meclis 1. Baskan Vekili

Yener KAZAK

Katip                                      Katip