Home IconarrowDuyurulararrowŞubat 2017-22 Nolu Meclis Kararı

KADIKÖY BELEDIYE MECLISI

KARARI

TOPLANTI DÖNEMI                                     : 4

TOPLANTI GÜNÜ                                          : 08.02.2017 (SUBAT 2017)

BIRLESIM                                                       : 3

OTURUM                                                        : 1

KARAR NO                                                     : 2017/22

GÖRÜSÜLEN GÜNDEM MADDESI 1. : Meclis Üyeleri tarafindan verilen, Toplum sagliginin korumasi ile ilgili önerge.

KOMISYON  INCELEMESI        :  Kadiköy Belediye Meclisinin Ocak 2017 toplantilarinin 06.01.2017 tarihli 5. Birlesiminin, 1. Oturumunda komisyonumuza havale edilen önergede;

KADIKÖY BELEDIYE MECLISI BASKANLIGINA

“Ülkemizde toplum sagliginin korunmasi için Avrupa Standarlarina bir kent yasami kalitesine ulasma hedefi dogrultusunda, gluten Intöleransi (Çölyak Hastaligi)konusunda ilgili paydaslarla (Kamu kurum ve kuruluslari, üniversiteler, sivil toplum kuruluslari gibi) ortak çalismalar yapilmasini saglamak amaciyla, Kadiköy de farkindalik yaratilmasina ve paydaslar arasi iletisimin artirilmasina yönelik koruyucu saglik politilarimizin ve önceliklerimizin degerlendirilmesi konusunusn meclis gündemine alinmasini arz ederiz.”  denilmektedir.

KOMISYON  GÖRÜSÜ       : “Ülkemizde toplum sagliginin korunmasi için, gluten Intöleransi (Çölyak Hastaligi) konusunda çalismalar yapan paydaslarla birlikte yapilan toplantilar sonuncunda koruyucu saglik politikalarimizin ve önceliklerimizin degerlendirilmesi konusunda asagidaki kararlar alinarak Belediye Meclisimize sunulmasi karari alinmistir.

Kadiköy’de yasayan yurttaslarin saglik ve güvenliginin korunmasina yönelik Belediyemizin koruyucu hekimlik politikalari ve  uygulamalarinin daha etkin kilinmasi açisindan öncelikli olarak gördügümüz gluten Intöleransi (ÇÖLYAK) la ilgili, tani yöntemlerinin belirlenmesi, farkinda olmayan insanlarda gluten duyarliligina iliskin belirtilere dikkat çekme gibi konularda farkindalik yaratilmasi ile toplum bilincinin artirilmasina yönelik çalismalarin hayata geçirilmesi gerekliligi vardir.

1. Dünya Çölyak gününde (09.05.2017…….) çesitli etkinlikler düzenlemek,
  2. Gluten duyarliligi (Çölyak) farkindaliginin artirilmasi çalismasi,
  3. ÇÖLYAK hastaligi konusunda seminerler düzenlenmesi,
  4. Brosürler hazirlanarak bilgilendirme yapilmasi,
  5. Hastanelerin Gastroentroloji birimleriyle isbirligi yapilmasi,
  6. Paydaslarla iletisimin sürdürülebilir kilinmasina yönelik çalismalar.

Yüce Meclisimize arz olunur, seklinde hazirlanan Saglik Komisyonunun 13.01.2017 gün ve 2017/22 sayili raporu, Kadiköy Belediye Meclisinin Subat 2017 toplantisinin 08.02.2017  tarihli 3. Birlesiminin 1. Oturumunda görüsülerek komisyondan geldigi sekilde oybirligi ile (isaretle oylama) kabulüne karar verildi.

Toplanti Baskani

Meclis 1. Baskan Vekili