Home IconarrowDuyurulararrowŞubat 2017-23 Nolu Meclis Kararı

KADIKÖY BELEDIYE MECLISI

KARARI

TOPLANTI DÖNEMI                                  : 4

TOPLANTI GÜNÜ                                       : 08.02.2017 (SUBAT 2017)

BIRLESIM                                                     : 3

OTURUM                                                       : 1

KARAR NO                                                   : 2017/23

GÖRÜSÜLEN GÜNDEM MADDESI 3. : Meclis Üyeleri tarafindan verilen, Bedensel, zihinsel, ruhsal ve davranissal farkliliklarin istihdamda engel olusturmamasini saglamak amaciyla çalisma yapilmasi ilgili önerge.

KOMISYON INCELEMESI :  Kadiköy Belediye Meclisinin Ocak 2017 toplantilarinin 06.01.2017 tarihli 5. Birlesiminin, 1. Oturumunda komisyonumuza havale edilen önergede;

KADIKÖY BELEDIYE MECLISI BASKANLIGINA

“Bedensel, zihinsel, ruhsal ve/veya davranissal farkliliklarinin, mevcut kosullarda engel olusturmasindan dolayi istihdama katilimda zorluk yasayan bireylerin;

• Bagimsiz yasam becerilerinin arttirilmasina,
  • Egitim ve destek programlariyla mesleki yeterliliklerinin gelistirilmesi ve belirli alanlarda uzmanlasmalarina,
  • Isyeri ortamindaki sosyal ve fiziksel kosullarin iyilestirilmesine ve
  • Tüm bu çalismalar sonucunda  sürdürülebilir istihdam oranlarinin yükseltilmesine

katki saglanmasina yönelik Belediyemiz hizmetlerinin degerlendirilmesi konusunun Meclisimiz gündeminde görüsülmesini önermekteyiz.

Bilginize ve onayiniza sunariz.” denilmektedir.

KOMISYON GÖRÜSÜ :

06.01.2017 tarihli oturumumuzda komisyonumuza havale edilen, “bedensel, zihinsel, ruhsal veya davranissal farkliliklarin istihdamda engel olusturmamasini saglamak amaciyla çalisma yapilmasini öngören” önergeyle ilgili raporumuz ekteki gibidir.

Raporumuzun, öneri niteliginde degerlendirilmek üzere Baskanlik Makamina havalesini Meclisimizin onayina sunariz.

Yüce Meclisimize arz olunur, seklinde hazirlanan Engelsiz Kadiköy Komisyonunun 13.01.2017 gün ve 2017/2 sayili raporu, Kadiköy Belediye Meclisinin Subat 2017 toplantisinin 08.02.2017  tarihli 3. Birlesiminin 1. Oturumunda görüsülerek komisyondan geldigi sekilde oybirligi ile (isaretle oylama) kabulüne karar verildi.

Toplanti Baskani

Meclis 1. Baskan Vekili