Home IconarrowDuyurulararrowEkim 2016 - 127 Nolu Meclis Kararı

KADIKÖY BELEDIYE MECLISI

KARARI

TOPLANTI DÖNEMI                                                 : 3

TOPLANTI GÜNÜ                                                     : 06.10.2016 (EKIM 2016 )

BIRLESIM                                                                : 4

OTURUM                                                                 : 1

KARAR NO                                                              : 2016/127

GÖRÜSÜLEN  GÜNDEM MADDESI   3. : Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügünün, 05.09.2016 gün ve 67181180-020-20839 sayili, Sosyal ve Ekonomik Destek Yönetmeligi ile ilgili teklifi.

KOMISYON INCELEMESI     :  Kadiköy Belediye Meclisinin Eylül 2016 toplantilarinin 05.09.2016 tarihli 1. Birlesiminin, 1. Oturumunda komisyonumuza havale edilen, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügünün, 05.09.2016 gün ve 67181180-020-20839 sayili yazisinda;

BASKANLIK MAKAMINA

Ilgi : 02.09.2016 tarihli, 20667 sayili ve "Hukuk" konulu yazi.

Hukuk Isleri Müdürlügünün uygun görüs yazisi geregi; Müdürlügümüzce kullanilan "Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü Görev ve Çalisma Yönetmeligi" ayrica "Sosyal ve Ekonomik Destek Yönetmeliklerinin" revize edilmesine ihtiyaç duyulmaktadir. Müdürlügümüze bagli hizmet vermekte olan "Engelli Merkezinin" ismi degistirilerek " Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi" olmasi ve Engelli Merkezi içinde hizmet vermekte olan "Görme Engelliler Sesli Kütüphanesinin" isminin degistirilerek "Engelsiz Kütüphane" yapilmasi planlanmaktadir. Ayrica Istanbul Üniversitesi ve Kadiköy Belediyesi arasinda engellilik arastirmalari kongresi istirakçilerin görev tanimlarini belirten ikili isbirligi protokolünün ve Belediyemiz ile Kadin Emegini Degerlendirme Vakfi arasinda imzalanan kadinlarin ekonomik ve sosyal olarak güçlendirilmesine yönelik programlarin uygulanmasina iliskin isbirligi protokollerinin yapilabilmesi için yazimizin Belediye Meclisine sunulmasi gerekmektedir.

Makaminizca da uygun görüldügü takdirde ilisikte sunulan yönetmelik ve protokollerin Belediye Meclisine sunulabilmesi ve bu konuda gerekli kararin alinabilmesi hususunu olurlariniza arz ederim.” denilmektedir.

KOMISYON GÖRÜSÜ     :  Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügünün, Sosyal ve Ekonomik Destek Yönetmeligi  yenilenerek, Belediye Meclisimize gönderilerek Komisyonumuza havale edilmistir. Yaptigimiz çalismalar sonucu yönetmeligin Müdürlügünden geldigi sekli ile Meclisimize gönderilmesi uygun görülmüstür.

Yüce Meclise arz olunur, seklinde hazirlanan Hukuk Komisyonunun 20.09.2016 gün ve 2016/12 sayili raporu, Kadiköy Belediye Meclisinin Ekim 2016 toplantisinin 06.10.2016 tarihli 4. Birlesiminin 1. Oturumunda görüsülerek komisyondan geldigi sekilde oybirligi ile (isaretle oylama) kabulüne karar verildi.

Ek:Yönetmelik

Toplanti Baskani