Home IconarrowDuyurulararrowŞubat 2017-34 Nolu Meclis Kararı

KADIKÖY BELEDIYE MECLISI

KARARI

TOPLANTI DÖNEMI                                     : 4

TOPLANTI GÜNÜ                                          : 09.02. 2017 (SUBAT 2017 )

BIRLESIM                                                       : 4

OTURUM                                                        : 1

KARAR NO                                                     : 2017/34

GÖRÜSÜLEN GÜNDEM MADDESI  8. : Belediye Meclis Üyeleri tarafindan verilen, Kadiköy ilçemizi ziyaret eden misafirler için, kültür tur haritalarinin çikarilmasi ile ilgili önerge

KOMISYONLAR MÜSTEREK  INCELEMESI  :  Kadiköy Belediye Meclisinin Ocak 2017 toplantisinin 06.01.2017 tarihli 5. Birlesiminin, 1. Oturumunda Komisyonlarimiza müstereken  havale edilen önergede,

KADIKÖY BELEDIYESI MECLIS BASKANLIGINA

“ Kadiköy Ilçemizi  ziyaret eden misafirler için, Ilçe içinde alternatif tur rotalarinin belirlenerek, kültür turizminin yayginlastirilmasina ve turizmde sürdürülebilirlige katki saglamak üzere; Kadiköy Ilçesi içinde Kültür tur haritalarinin çikarilmasi konusuna yönelik çalismalarin baslatilmasi hususunda ilgili önergemizin Meclis gündemine alinmasini olurlariniza  arz ederiz.” denilmektedir.

KOMISYONLAR MÜSTEREK  GÖRÜSÜ: Kültür Müdürlügü ile yapilan görüsme sonucu Belediyemiz tarafindan hazirlanmis olan illüstratif   Kadiköy  haritasi ve Gezi Rehberi hakkinda detayli  bilgi alindi.   Hazirlanan rehberin Kadiköy geneline yayilmis sekilde güncellenmesinin ve gelen turistlere yönelik farkli  lisanlarda  da hazirlanmasinin tavsiye edilmesi  kararlastirildi.

Rehber ve bilgilendirme brosürlerinin   daha da gelistirilerek  Kadiköy disinda Istanbul geneline dagitilmasi yönünde çalismalarin gelistirilmesi komisyonlarimizca önerilmektedir.

Tarihi, turistik ve kültür kenti olan Kadiköy de özellikle ilçeyi  ziyaret eden turistlerin ihtiyaçlarini karsilamak için, “Turizm Danisma Noktasi” olusturulmasina ve bu danisma merkezi ile; kentle direkt iletisimin kurulabilmesi ve  kültürel   hizmetlere   erisimin en pratik  sekilde karsilanmasinin  hedeflenmesine, noktada ayrica acil yardim telefonu, internet erisimi, sarj üniteleri  ortak ATM ve kentin önemli noktalarinin gösterilebilecegi dokunmatik bilgi ekrani yer almasini önermekteyiz.

Ayrica turistlere birebir yardimci olacak danisman görevlilerin bulunmasi yönünde öneri sunmaktayiz.

“Turizm Danisma Noktasi”nda brosür üniteleri ve bilgi ekranlariyla   bütünlüklü     tasarlanabilecek  Bagimsiz Bilgi Istasyonlarinin da  yer alabilecegi ve tasinabilir kompakt yapidaki bilgi istasyonlarinin ilerleyen zamanlarda Kadiköy Ilçesinin  farkli noktalarda yer almasi ve bilginin her bölgeye ulastirilmasinin planlanmasi yönündeki tavsiyelerimizi bu bilgi raporunda sunmaktayiz.

Yüce Meclisimize arz olunur, seklinde hazirlanan Kültür - Turizm-Sanat ve Ulasim Ihtisas Komisyonlarinin 03.02.2017 gün ve 2017/1 sayili raporu, Kadiköy Belediye Meclisinin Subat 2017 toplantisinin 09.02.2017  tarihli 4. Birlesiminin 1. Oturumunda görüsülerek komisyondan geldigi sekilde oybirligi ile (isaretle oylama) kabulüne karar verildi.

Toplanti Baskani

Meclis 1. Baskan Vekili