Home IconarrowHaberlerarrow1 Metre Kare Daha Betona Tahammülümüz Yok

1 Metre Kare Daha Betona Tahammülümüz Yok

FENERBAHÇE KALAMIS MARINA IÇIN ÖNEMLI ATILIM: BIZ TALIBIZ!..

Fenerbahçe Kalamis Yat Limani için 10 yil önce alinan özellestirme karari süreci devam ederken, 21 Mayis 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayimlanan Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Kalamis Yelken Kulübü için de özellestirme karari alindi. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi alinan bu karara sert tepki gösterdi.

1 METRE KARE DAHA BETONA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Kalamis Yelken Kulübü için alinan özellestirme kararina sert tepki gösteren Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Kimse buraya ‘çökmesin’ diye, Kadiköy Belediyesi olarak yesil alani korumak sartiyla biz talibiz.” dedi. Odabasi sözlerini söyle sürdürdü:

“Fenerbahçe Dalyan yöresi ile Bostanci arasi sahil dolgu alani yesil alan, yol ve rekreasyon alani olarak kullanilmak amaciyla 1985 yilinda belediyemize tahsis edilmis ve bugünkü karsiligi 150 milyon TL olan insaat belediyemizce yapilarak 1988 yilinda yat limani olarak isletmeye açilmistir. Ancak,  1992 yilinda Maliye ve Gümrük Bakanligi, Milli Emlak Genel Müdürlügü’nün aldigi bir kararla, baskanligimiza olan tahsis kaldirilmistir. Biz bugün, kimse buraya ‘çökmesin’ diye, Kadiköy Belediyesi olarak buraya yeniden talibiz. Yarin Kadiköylülerle beraber biz buranin isletmesine, mevcut halini koruyarak, bir metrekare ek insaat yapmayarak talibiz. Kamunun kamuya devri çok rahat sekilde olabilir. Eger niyetleri varsa, Kadiköylülerin seçtigi yönetime emanet etmek üzere burayi Kadiköy Belediyesi’ne verebilirler. Biz herhangi bir insaat yapmadan, mevcut alani yenileyerek, burayi günün ihtiyaçlarina cevap verecek sekilde planlayarak, hatta mevcut alandan yesil alan yaratmak sartiyla buraya talibiz. Tüm dünya yesil alanlara, sosyal alanlara daha fazla yer açarken, biz elimizdeki bu alani birilerine devrediyoruz. Bunu çok iyi anlatip, dogru bir zeminde savunmamiz gerekiyor. Kadiköy Belediyesi tüm paydaslarla ortak çalismaya hazir. Bunu dogru bir sekilde anlatabilirsek, bu pandemi kosullarinda bu yapilanin yanlis oldugunu gösterebilirsek inaniyorum ki Kadiköylünün gücüyle beraber, ‘gelecegimizi çalma operasyonundan’ vazgeçecekler. Yargi umarim özgür iradesi ile karar verir.”

Maliye ve Gümrük Bakanligi, Milli Emlak Genel Müdürlügü’nün 16.12.1985 tarih ve 3121-40447/467768 sayili yazisi ile; Fenerbahçe Dalyan yöresi ile Bostanci arasi sahil dolgu alani, Yesil alan, Yol ve Rekreasyon alani olarak kullanilmak amaciyla Kadiköy Belediyesi’ne tahsis edilmis; yaklasik 103.100,00 m2 büyüklügündeki marinanin tüm insaati Kadiköy Belediyesi tarafinda yapilarak kullanima açilmistir. Maliye ve Gümrük Bakanligi, Milli Emlak Genel Müdürlügü’nün 20.03.1992 tarih ve Sb.3202-2301/11052 sayili yazisi ile; belediyeye olan tahsis kaldirilmistir. Milli Emlak Dairesi Baskanliginin 01.08.2011 tarih ve 4918 sayili yazisi ile; söz konusu alanin 01.04.2011 tarih ve 27892 sayili Resmi Gazete'de yayimlanan ÖYK'nin 07.03.2011 tarih ve 2011/17 sayili karari ile Özellestirme kapsamina ve programina alindigi bildirilmistir.