Home IconarrowHaberlerarrow19. Kadıköy Türk Sanat Müziği Beste Yarışması Başladı

19. Kadıköy Türk Sanat Müziği Beste Yarışması Başladı

Kadiköy Belediyesi’nin 19.’sunu düzenledigi Türk Sanat Müzigi Beste yarismasi basvurulari basladi. Türk Sanat Müzigi’ne yeni eserler kazandirmayi amaçlayan yarismaya son katilim tarihi 15 Nisan 2020.

Kadiköy Belediyesi tarafindan Türk Sanat Müzigi’ne yeni eserler kazandirmak, bestecileri özendirmek ve motive etmek amaci ile düzenlenen “Türk Sanat Müzigi Beste Yarismasi 2020” basvurulari basladi. 19 yildir düzenlenen yarisma, Kadiköy Belediyesi Gönüllü Egitim ve Danisma Merkezi isbirligi ile gerçeklestiriliyor.

Basvurularda eserlerin daha önce hiçbir yarismaya katilmamis, hiçbir yerde icra edilmemis, internet ortaminda paylasilmamis, basili olarak yayimlanmamis ve tek sesli, sarki formunda bestelenmis olmasi, yeni ve orijinal olmasi ölçütleri araniyor. Her bestecinin en fazla 3 eserle katilabilecegi, 3 – 6 dakikalik sürelerle sinirli olacak eserler için son basvuru tarihi 15 Nisan Çarsamba.

Yarismanin ödül töreni 15 Mayis Cuma saat 20.00’de Kadiköy Belediyesi Evlendirme Salonu’nda gerçeklesecek. Törende ön seçici kurul tarafindan belirlenen eserlerin bestecileri, yorumculariyla birlikte sahnede performanslarini sergileyecek.  Jürinin ayni gece degerlendirme yaparak sonuçlari açiklayacagi törende, halkin da yapacagi oylamayla Izleyici Özel Ödülü verilecek. Ilk 3’e giren eser sahiplerine çesitli para ödülü verilecekken, finale hak kazanan 10 eser sahibi plaketle onurlandirilacak.

Katilimcilar, yarisma sartnamesini Osmanaga Mahallesi, Hasircibasi Caddesi No: 2 Kadiköy’de bulunan Kadiköy Belediyesi Gönüllü Egitim ve Danisma Merkezi’nden veya Kadiköy Belediyesi web sayfasindan temin edebilir.

YARISMA SARTNAMESI: http://www.kadikoy.bel.tr/documents/file/dosya/19_kadikoy_turk_sanat_muzigi_beste_yarismasi_2020_sartnamesi.pdf