Home IconarrowHaberlerarrow19 Mayıs Coşkusu Bu Yıl Da Kadıköy’de Yaşanacak

19 Mayıs Coşkusu Bu Yıl Da Kadıköy’de Yaşanacak

Kadiköy Belediyesi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni coskuyla kutlama hazirlaniyor. Klasik otomobil konvoylari, bandolar, bisiklet turlari, konserler, danslar ve daha birçok etkinlikle Kadiköylüler bayrami doyasiya kutlayacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 104 yil önce Samsun’a çikarak ulusal bagimsizlik mücadelesinin mesalesini yakti. Bu tarihi adimin atildigi 19 Mayis, her yil oldugu gibi bu yil da Kadiköy’de coskuyla kutlanacak. Kadiköy Belediyesi, her yastan vatandasin bayramin coskusunu ve sevincini doyasiya yasamasi için birbirinden renkli etkinliklerden olusan bir program hazirladi. Bu kapsamda Kadiköy’deki kutlamalar, 19 Mayis günü saat 10.30’da Hasanpasa’da bulunan Kadiköy Belediye Baskanligi binasi önünden hareket edecek klasik otomobil konvoyu ile baslayacak. Istanbul Klasik Otomobilciler Dernegi’nin düzenleyecegi 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami konvoyunda bayraklarla süslenen onlarca klasik otomobil, sahil yolundan Bagdat Caddesi’ne çikacak. Geçmis yillarda da gerçeklestirilen klasik otomobil konvoyunun bu yil da Kadiköy’de renkli görüntülere sahne olmasi bekleniyor.

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalarinin merkezi olan Kalamis Atatürk Parki ise birbirinden renkli birçok etkinlige ev sahipligi yapacak. Kadiköy Belediyesi tarafindan düzenlenen program kapsaminda saat 11.00’de Kalamis’tan starti verilecek olan bir bisiklet turu gerçeklestirilecek. Yaklasik 10 kilometrelik parkurdan olusan bisiklet turunda her yastan vatandas, Cumhuriyet için pedal çevirecek. Kalamis Atatürk Parki’nda gün boyu devam edecek DJ performanslarinin yani sira zeybekten zumbaya kadar birçok farkli dans gösterileri gerçeklestirilecek. Yaslari 65 ile 84 arasinda degisen dansçilardan olusan Parlak Sapkalilar Dans Ekibi de 19 Mayis’ta Kalamis Atatürk Parki’nda bir gösteri düzenleyecek. Ayrica Kadiköy Belediyesi Gençlik ve Sanat Merkezi ögrencilerinin kurdugu Acapella Khalkedon grubu da mini bir konser verecek. Kutlamalar kapsaminda bazi sürpriz sanatçilar da enstrümanlariyla Kalamis Atatürk Parki’nda olacak ve canli performanslarla Kadiköylülere müzik ziyafeti yasatacak.