Home IconarrowHaberlerarrow19 Mayıs Kadıköy'de Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Kadıköy'de Coşkuyla Kutlandı

Kadiköy'deki 19 Mayis etkinlikleri sabahin erken saatlerinde basladi. Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, CHP Grup Baskanvekili Akif Hamzaçebi ve Kadiköy Ilçe Spor Müdürü Tarkan Mercul, Iskele Meydani'ndaki Atatürk aniti önüne çelenk birakti. Törenin ardindan Kadiköy Belediyesi Gençlik Merkezi Kalamis Atatürk Parki'nda bir araya gelen yüzlerce genç çesitli etkinliklerle19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami'ni kutladi.

Yüzlerce Bisikletli Pedal Çevirdi

Kadiköy'deki kutlamalarin en renkli ve heyecanli görüntüsünü 21 kilometre boyunca pedal çeviren bisikletçiler olusturdu. Kalamis Atatürk Parki'nda baslayan bisiklet turunda her yastan bisikletçi, Türk Bayraklari tasiyarak pedal çevirdi.  Bostanci'dan Kadiköy Altiyol'a kadar devam eden bisiklet turunda, sporcular  Iskele Meydan'inda hep beraber Istiklal Marsi'ni okudu.Yaklasik 3 saat süren  bisiklet turu Kalamis sahilinde son buldu.

Erkek ve kiz futbol takimlari da 19 Mayis kutlamalari için karsi karsiya geldi. Kadiköy Gençlik Spor Kulübü ile Nevzad Ayasbeyoglu Ortaokulu'nun erkek futbol takimlarinin karsilasti. Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu bütün oyunculara madalya takarak tisört hediye etti. Ayrica yelkenciler de sahilde olusturduklari renkli görüntülerle 19 Mayis kutlamalarina eslik etti.

Kutlamalar Konser Ile Devam Etti

Kadiköy Belediyesi Gençlik Merkezi Kalamis Atatürk Parki'nda spor müsabakalari ile beraber gençlerin doyasiya eglenebilecekleri bir alan da olusturuldu. Oyun alanlarinda; Rodeo,canli langirt,dev bowling, sut becerisi, kareoke, xbox oyun konsolu, salto trambolin, bungee run, gladyatör ve tirmanma duvari ile eglenceler gün boyu devam etti.

Kadiköy Belediyesi, aksam saat 19:00'da ise üç sanatçiyi agirladi. Pilli Bebek, Yasemin Mori ve Mabel Matiz'in sahne aldigi  konserlerle 19 Mayis kutlamalari son buldu .