Home IconarrowHaberlerarrow2021 Yılı Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması Açıldı
Kadıköy Güncel

Haberler

2021 Yılı Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması Açıldı

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin Türk bestecilerini yeni eserler yaratmaya özendirmek amaciyla düzenledigi “Kadiköy Belediyesi Süreyya Operasi Ulusal Beste Yarismasi"nin besincisi ilan edildi. “Keman – Piyano Eseri” üzerine düzenlenen yarismaya son katilim tarihi 13 Eylül 2021. 

36 yasindan gün almamis Türk bestecilere açik olan yarisma çok sesli evrensel müzik dilinde, özgün telif eserler yaratilmasina, böylelikle yerli müzik eserleri repertuvarinin zenginlesmesine katkida bulunmayi hedefliyor. Yarismada keman ve piyano için bestelenen eserlerin 14 – 18 dakikayla sinirli olmasi ve kompozisyonlarda ülkenin geleneksel ses duyarliligindan esinlenmeler, islemeler veya yansimalar içeren özgün bir çalisma olmasi sarti araniyor.

Birbirinden Degerli Müzik Insanlari Seçici Kurulda

Yarisma jürisinde yine Türkiye'nin yetistirdigi birbirinden degerli müzik insanlari Cihat Askin, Oguzhan Balci, Turgay Erdener, Rengim Gökmen, Özkan Manav, Gülsin Onay ve Hasan Uçarsu yer aliyor. Seçici kurulun derece siralamasi yapmadan seçtigi en çok dört bestecinin eseri 2021'in Aralik ayinda gerçeklesecek final konserinde Süreyya Opera Sahnesi'nde icra edilecek. Final konseri sirasinda seçici kurulun yaptigi oylamayla ödüle hak kazanan eserler, ayni gün gerçeklesecek ödül töreninde açiklanacak.  Yarisma’da birinciye 12 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 8 bin TL ve mansiyon için 6 bin TL ödül verilecek. Ayrica seçici kurul tarafindan uygun görülen eserlerin CD kaydi yapilarak, müzik marketlerde müzikseverlerin erisimine sunulacak. 

Kadiköy Belediyesi önceki yillarda da genç "piyano" ve "keman" icracilarina yönelik yarismalarin yani sira Piyanolu Dörtlü, Piyanolu Üçlü ve iki defa Oda Orkestrasi için Beste Yarismalari açmis, kazanan eserleri CD olarak yayinlamisti.

Ayrintili bilgi ve yarisma sartnamesi sureyyabesteyarismasi.kadikoy.bel.tr internet adresinden edinilebilir.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VV-2f73ce48-fb08-4156-9194-41d933ed9413.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1608717434_KBSO_20-9e41830c-3907-4ca1-9508-3bd0afb75f60.jpg