Home IconarrowHaberlerarrow30 Ağustos Zafer Bayramı Kadıköy’de Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Kadıköy’de Coşkuyla Kutlandı

30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMI KADIKÖY’DE COSKUYLA KUTLANDI

Kadiköy Belediyesi, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99’uncu yil dönümünü Bagimsizliga Ezgiler adli halk konseriyle kutladi. Opera sanatçisi Güvenç Dagüstün ve piyanist Burçin Büke’nin Selamiçesme Özgürlük Parki’nda sahne aldigi konsere vatandaslar ellerinde Türk Bayraklari ve marslarla eslik etti. Coskunun bir diger adresi ise Kalamis Atatürk Parki oldu. Kalamis Yaz Festivali’nin kapanisini da yaptigi bu özel günde, müzik dünyasinin sevilen isimleri Kalben ve Göksel sahne aldi.

KADIKÖY'DEN BAGIMSIZLIGA EZGILER

Gazi Mustafa Kemal Pasa önderliginde, 30 Agustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 99. yil dönümünü anmak için Kadiköy’de açik hava halk konseri düzenlendi. Kadiköy Belediyesi’nin düzenledigi kutlama etkinliginde opera sanatçisi Güvenç Dagüstün ve piyanist Burçin Büke sahne aldi. Burçin Büke’nin piyanistliginde, Güvenç Dagüstün Atatürk'ün sevdigi sarkilari seslendirdi.

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi yaptigi açilis konusmasinda “Bugün Zafer Bayrami’nin 99. yil dönümü. Kadiköy Belediyesi olarak, Özgürlük Parki'nda ve Kalamis Parki’nda sanatçilarimizla konser etkinligimiz var. Bayrami her zaman oldugu gibi, coskuyla Kadiköy’e ve Kadiköylüye yakisir bir sekilde kutluyoruz. Cumhuriyete giden kurtulusun, emperyalizme karsi Mustafa Kemal Atatürk’ün vermis oldugu savasin bugün taçlandigi gün. Bugün burada bu asil milletin zaferini ve onlari bu zafere tasiyan bir Baskumandan ve silah arkadaslarinin zaferini kutluyoruz. Hepimize kutlu olsun.” diye konustu.

1 Temmuz’da baslayan Kalamis Yaz Festivali de kapanisini 30 Agustos Zafer Bayrami gününde yapti. Bugüne özel düzenlenen +1 Sürpriz konserinde müzik dünyasinin sevilen isimleri Kalben ve Göksel sahne aldi. Özgün müzigi ve yeni nesil müzik ekolünün ülkemizdeki temsilcilerinden Kalben saat 20.00’de; söz yazari ve besteci kimligiyle Türk pop müziginin yorumcularindan Göksel ise saat 21.30’da sahne alarak, bayram coskusunu Kalamis’ta sürdürdü ve sevilen sarkilarini izleyicileriyle birlikte söyledi.