Home IconarrowHaberlerarrowAdli Yıl Açılışında Avukatlar Kadıköy’de Bir Araya Geldi

Adli Yıl Açılışında Avukatlar Kadıköy’de Bir Araya Geldi

CHP Istanbul Il Hukuk Komisyonu tarafindan 2022-2023 Adli Yil Açilisi için Kadiköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde bir tören düzenlendi. CHP Istanbul Il Baskani Dr. Canan Kaftancioglu, CHP Hukuk ve Seçim Islerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek, Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, Istanbul Baro Baskani Av. Mehmet Durakoglu, CHP Hukuk ve Seçim Islerinden Sorumlu Il Baskan Yardimcisi Aysemin Gülmez’in konusma yaptigi törene çok sayida avukat katildi.

“Umarim hukuk devletinin kurallarina herkesin uyacagi bir siyasi döneme geçeriz.”

Törende konusan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi sunlari söyledi:  “Belediye Baskani seçildigim gün cübbeyi, yasa geregi çikarmam gerekiyordu. Bir tek evlendirme dairesinde nikâh kiyarken cübbe giyiyorum. Onun haricinde özlemle o cübbeyi sakliyorum. Bugün Dünya Baris ve adli yilin açilis günü. Barisin olmadigi yerde hukuk ve adaletten söz edilmez. Hukukun ve adaletin olmadigi yerde de baristan söz edilmez. Umarim çok kisa bir süre içerisinde hukukun her alanda tecelli edecegi hukuk devletinin kurallarina herkesin uyacagi bir siyasi döneme geçeriz. Sizin mücadelenizle, sizin katkilarinizla bunu basarabilecegimize inaniyorum.” dedi.

“Esitlik, özgürlük, adalet akil ve ahlak baglaminda hepimiz yan yanayiz”

CHP Istanbul Il Baskani Dr. Canan Kaftancioglu konusmasinda avukatlarla genellikle adliye koridorlarinda hakkinda açilan davalar sürecinde bir araya geldigini, avukatlik meslegini icra edenlerle bir araya gelmekten mutluluk duydugunu belirtti ve sözlerini söyle sürdürdü: “Bu ülkede yeniden adaletin, yeniden hukukun üstünlügünün tesis edilmesi için hepimize ne kadar büyük görev düstügünü biliyoruz. Bir araya gelerek herkes için adaleti ve herkes için hukukun üstünlügünün saglanabilmesi için, çalistigim yer farkli olsa da siyasi bakisimiz, partilerimiz farkli olsa da bu ülkeye ahlak ve adalet baglaminda yan yana, inanarak, korkmadan ve yilmadan mücadelemize olan inancimizi tazeleyecegimiz bir gün bugün. Esitlik, özgürlük, adalet, akil, ahlak baglaminda hepimiz yan yanayiz.” dedi.

“Bilgimizle, özgüvenimizle, hukukçu kimligimizle seçim güvenligini saglayacagiz”

Bulusmaya katilan CHP Hukuk ve Seçim Islerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek sandik örgütlenmesi ve avukatlarin sandik baslarinda görev almalariyla ilgili Istanbul’un Türkiye’ye çok güzel bir örnek oldugunu dile getirdi ve sunlari söyledi: “Bizler bilgimizle, özgüvenimizle, hukukçu kimligimizle seçim güvenligini saglayacagiz. Bunun için Hukuk Komisyonlarimizi güçlendiriyoruz. Yapacagimiz çok is var. Yarginin kurucu unsuru olan savunmayi ve barolari anayasanin içine koyacagiz. Anayasada yer alacak savunma ve avukat. Çoklu baro uygulamasina son verecegiz. Barolarda temsilde adalet saglayacagiz. Bunlarin hepsini hep birlikte gerçeklestirecegiz.’’ dedi.

“Adil, hak temelli, hukuku içsellestirmis bir Türkiye için hep birlikte mücadele edecegiz”

Yargi eliyle muhalif insanlarin cezalandirildigini ve haksiz, hukuka aykiri kararlarin yargi tarafindan verildigini ifade eden CHP Hukuk ve Seçim Islerinden Sorumlu Il Baskan Yardimcisi Aysemin Gülmez ise sunlari söyledi: “Iktidara muhalif kisilerin aleyhine açilan davalarda hakim meslektaslarimizin karar vermekte zorlandiklarini, hatta yasalara ve vicdanlara aykiri kararlar verdiklerini üzülerek deneyimliyoruz. Hakimlik, savcilik gibi kiymetli makamlari isgal eden ancak hakimlik, savcilik yapma yetisine, bilgisine sahip olmayan onlarca hakim ve savci var. Usul bilmeyen hakimlerden davanin esasiyla ilgili adil bir karar vermesini bekler durumdayiz. Seçimler ile birlikte iktidar elbette degisecek ve uzun yillardir agir yaralari olan yargimiz; etkin, bagimsiz ve tarafsiz bir kimligine kavusacak. Adil hak temelli, hukuki içsellestirilmis bir Türkiye için hep birlikte mücadelemizi büyütecegiz.” dedi.

“Demokrasi mücadelemizi yükseltmemiz gerekiyor”

Istanbul Baro Baskani Av. Mehmet Durakoglu ise; “Avukatlik, eger bu ülkede bir yargi bagimsizligi saglanamiyorsa yapilamaz. Avukatlik eger bu ülkede gerçekten bir hukuk devleti olmasi mümkün olamiyorsa yapilamaz. Bunu bilen bunun hem siyasette hem de belki bir demokratik kitle örgütü sayilmasi gereken baro içerisinde güçlendirilmesi hepimiz için yasamsal bir anlam ifade ediyor. Bunun için de temel nokta demokrasi mücadelesi. Demokrasi mücadelesini yükseltmemiz gerekiyor.” dedi.

Yaklasik 1000 avukatin katilimi ile CHP Istanbul Il Hukuk Komisyonu tarafindan düzenlenen bulusmada Gezi tutsagi Can Atalay’in dayanisma mesajini da CHP Istanbul Il Disiplin Kurulu Baskani Av. Ismail Emre Telci okudu.