Home IconarrowHaberlerarrowAlan Kadıköy Kültür Sanata Kapılarını Açtı

Alan Kadıköy Kültür Sanata Kapılarını Açtı

Alan Kadiköy Kültür Sanata Kapilarini Açti

Kadiköy Belediyesi’nin çagdas tiyatronun sahneleme biçimlerinden esinlenerek tasarladigi ve bilindik sahne tasarimlarinin ötesinde seyir imkâni sunan Alan Kadiköy kültür sanata kapilarini açti.

Kadiköy Belediyesi'nin 14 Aralik Sali günü gerçeklestirdigi toplu açilis töreniyle kültür sanata kapilarini açan Alan Kadiköy Acibadem Muhittin Üstündag Caddesi’nde bulunuyor. Binada tiyatro oyunlarinin sergilenme biçimine göre klasik sahne, orta sahne, meydan sahne, arena sahne ve forum düzenlerine uyarlanabilen tiyatro salonu ile birlikte 650 metrekare genisliginde bir de sergi salonu yer aliyor. Binanin hemen bitisiginde yer alan ve her yastan insanin sanatla, kitapla ve yaratici oyunlarla beslenebilecegi bir platform olma özelligine sahip Yaraticilik ve Sanat Parki da Kadiköy’de 7 / 24 sanatin konusulup, sanatin izlenecegi Alan Kadiköy’le bir bütünlük teskil ediyor.

“Yerel Yönetimlerin Sanata Yaklasimini Degistirmeye Aday”

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi Alan Kadiköy’e iliskin sunlari söyledi: “Alan Kadiköy, Kadiköy’ü nasil algiliyorsak öyle; çok amaçli ve çok yönlü. Aydinlik, seffaf, katilimci, kamusal kaygilari olan ve kalitesinden ödün vermeyen bir yer burasi. Bünyesinde tiyatro, sergi, konserler ve farkli sahne performanslarina ev sahipligi yapiyor. Türkiye’de yerel yönetimlerin sanata yaklasimini kökünden degistirmeye aday bir mekân.  Böyle bir iddianin Kadiköy Belediyesi’nden gelmesi ise Kadiköy’ün kültürel canliligi ve kapasitesi göz önünde bulunduruldugunda pek de sasirtici degil. Biz burayi fark yaratmak için açtik, yerlesik kaliplari zorlamak için açtik, kültürün tanimini genisletmek için açtik.”

Alan Kadiköy Çagdas Tiyatro Sahneleme Biçimlerinden Esinlendi

Çagdas tiyatronun sahneleme biçimlerinden esinlenerek tasarlanan 8.200 metrekare kapali alana sahip Alan Kadiköy, bilindik sahne tasarimlarinin ötesinde seyir imkâni sunuyor. Tiyatro salonu 400 izleyiciyi agirlayabiliyor ve oyunun niteligine göre klasik sahne, orta sahne, meydan sahne, arena sahne, forum düzenlerinde de kullanilabiliyor. Alan Kadiköy, tiyatronun en önemli sorunlarindan biri olan prova olanagina da çare oluyor; gerektiginde farkli düzenlemelerle çalisma mekânlarina dönüstürülebilen prova salonlarinda sanatçilar 7/24 prova yapabilecek.

Sergi Salonu En Kapsamli Sergiye Ev Sahipligi Yapiyor

Merkezde, 650 metrekare genisliginde bir de sergi salonu bulunuyor. Alan Kadiköy sergi salonu da XX. Yüzyilin 20 Modern Türk Sanatçisi 2021 – PAPKO / Öner Kocabeyoglu Koleksiyonu’na ev sahipligi yaparak açilisini yapti. Sergide, Öner Kocabeyoglu Koleksiyonunda yer alan 433 eser arasindan Metin Deniz tarafindan bir araya getirilin 182 eser yer aliyor. Istanbul’un Anadolu yakasinda bugüne kadar düzenlenmis en kapsamli sergisinde sanatseverler resim ve heykelleri görmenin yani sira konusma programlari, rehberli turlar ve ayrica çocuklar için atölyelerin de dahil oldugu etkinliklere katilabilecekler. Sergi 15 Subat 2022’ye kadar görülebilecek.

Yaraticilik Ve Sanat Parki

Iklim kriziyle mücadelede yesil alanlarin sayisini artirmayi hedefleyen Kadiköy Belediyesi ilçedeki parklari çok amaçli olarak projelendiriyor. Bunlardan bir tanesi de Alan Kadiköy’ün bitisiginde bulunan Yaraticilik ve Sanat Parki: Yaklasik 3.800 metrekare olan parkta 250 kisilik açik hava sahnesi, dogal arazi egimi dikkate alinarak tasarlanan yaratici oyunlarin hakim oldugu oyun alani, sanat kütüphanesi, sanat istasyonlari, yaklasik 600 metrekare kent bostani ve egitim alanlari yer aliyor.

Etkinlik programi için: https://alankadikoy.com/