Home IconarrowHaberlerarrowAlzheimer İçin Anlamlı Video: Futbol 1 - Alzheimer 0

Alzheimer İçin Anlamlı Video: Futbol 1 - Alzheimer 0

Kadiköy Belediyesi’nin, Alzheimer’a yönelik farkindaligi arttirmak, sporun iyilestirici gücüne vurgu yapmak ve 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’ne dikkat çekmek amaciyla yayinladigi “Futbol 1 – Alzheimer 0” isimli kisa film sosyal medyada büyük ilgi gördü. Besiktas ve Fenerbahçe spor kulüplerinin de sosyal medya hesaplarindan paylastigi videoyu paylasanlardan isimlerden biri Alzheimer hastasinin adini hatirlamakta zorlandigi Fenerbahçe’nin eski kaptani Alex oldu.

‘Bildiklerinizi unutabilirsiniz ama tutkularinizi asla” sloganiyla paylasilan kisa filmde Kadiköy Belediyesi Alzheimer Merkezinden yararlanan hastalarin yani sira Fenerbahçe eski futbolcusu Ogün Altiparmak, Besiktas eski futbolcusu Sanli Sarialioglu, Galatasaray eski futbolcusu Candemir Berkman rol aldi. Libero Dergisi’nin hazirladigi ‘Futbol vs Alzheimer’ videosundan esinlenen kisa filmde, hastalarin hafiza sorunlari yasamalarina ragmen futbola dair anilari ve isimleri unutmadiklari görüldü.

ALEX DE PAYLASTI

Kisa bir sürede begeni yagmuruna tutulan kisa film, Fenerbahçe ve Besiktas Spor Kulüplerinin resmi hesaplarindan paylasildi. Videoyu paylasan isimlerden biri de filmde bir Alzheimer hastasinin adini hatirlamakta zorlandigi Fenerbahçe’nin eski kaptani Alex oldu. Alex, Fenerbahçe Spor Kulübünün ‘Onlar unutur, tutkular hatirlatir. Sporun gücüyle sen de harekete geç, unutma” diyerek paylastigi videoyu, hem mutluluk hem de hüzün içeren emojiler kullanarak paylasti.

“FUTBOL DUYGUSAL IZ BIRAKIR”

Çekimlerde Fenerbahçe Dumlupinar Spor Kulübü ve Kadiköy Belediyesi Alzheimer Merkezi’ne ait mekanlar kullanildi. Filmde Türkiye Alzheimer Dernegi Kadiköy Subesi Baskani Nörolog Prof. Dr. Türker Sahiner’in su sözlerine de yer verildi: “Bir Alzheimer hastasini rehabilite ederken, seçtigimiz etkinlikler içerisinde duygusal dünyasi çok önem tasir. Bu nedenle duygusal dünyadaki etkinlikleri artirmak için geçmiste duygusal izleri çok fazla birakan etkinlikleri seçeriz. Futbol bunlar için mükemmel bir örnektir.”