Home IconarrowHaberlerarrowAykurt Nuhoğlu: Kamu Arazilerini Satarsak Bizi Kim Affedecek?

Aykurt Nuhoğlu: Kamu Arazilerini Satarsak Bizi Kim Affedecek?

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu Istanbul Büyüksehir Meclisi’nde yaptigi konusmada tüm meclis üyelerini kamu arazilerinin satilmasina karsi mücadeleye çagirarak “kamunun ihtiyaci olan arazilerin satisina göz yumarsak bizi kim affedecek” diye sordu.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu 15 Temmuz darbe girisimi sonrasi Basbakanlik Özellestirme Idaresinin Haydarpasa Gari ve çevresi ile ilgili özellestirme çalismalari kapsaminda bilgi istemesi ve askeri alanlarin kamuya devrini Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisine tasidi.

Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi’nde iki yil önce yaptigi ilk konusmanin Haydarpasa ve çevresi hakkinda oldugunu hatirlatan Nuhoglu aradan geçen iki yila ragmen degisen bir sey olmadigini belirterek söyle konustu: “Haydarpasa ile birlikte Kadiköy'de 4 tane kamu arazisi var. Devlet Demiryollari, Tarim Il Müdürlügü, Kalamis Yat Limani. Bu dört arazi de Özellestirme Idaresinde. 15 Temmuz darbe girisiminden bir ay bile geçmeden ne hikmetse Haydarpasa ve çevresindeki 400 dönüm arazi akillarina gelerek bizden bilgi istediler.  Yani bu araziler satilacak.”

15 Temmuz darbe girisiminden sonra askeri birliklerin sehir disina çikarilma kararini animsatan Aykurt Nuhoglu, Haydarpasa’nin hemen bitisinde Selimiye kislasi var. Istanbul’daki askeri alanlar 55 bin hektar. Bu oran Istanbul’daki arazilerin yüzde onunu olusturuyor.” Bu alanlarin Istanbul’daki 10 ilçeden daha büyük bir alan oldugunun altini çizen Nuhoglu bu arazilerin de satilma tehlikesi ile karsi karsiya oldugunu söyledi.

Istanbul’da kamunun elindeki yesil alanlarin bir metrekarenin altinda oldugunu belirten Nuhoglu konusmasina söyle devam etti: “Istanbul’da 6 yasin altinda 2 milyon civarinda çocuk var.  Bu çocuklarin sadece 7724’ü kamunun kres hizmetinden faydalanabiliyor. 1 milyon 65 yas üstü yaslini var. Huzur evlerinde hizmet alan insan sayisi 6626. Kiyafetinden dolayi bile kadinlarin siddet gördügü bir kentte siginma evinden faydalanabilen kadin sayisi 333. Bu sayinin içine belediyelerin siginma evleri de dahil. 20 yasin altinda 4,5 milyon genç insan yasiyor bu sehirde.”

“KAMU ALANLARI KAMU YARARINA KULLANILMALIDIR”

Darbeden hemen sonra kamu arazilerinin özellestirilmeye çalisilmasini anlamanin mümkün olmadiginin altini çizen Nuhoglu “250 sehit oldugu yüzlerce insanin yaralandigi kamu alanlarindan faydalanmak bu insanlarin hakki” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunda Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaslarinin olusturdugu meclis ve kongreler bu cografyada yasayan insanlari bir araya getirdigini animsatan Nuhoglu, bugün de demokrasiyi gelistirmenin tek yolunun Meclisleri isletmek oldugunu belirterek kamu arazilerinin satilmamasi için Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisinin irade göstermesi gerektigini söyledi.

“BIZI KIM AFFEDECEK”

Kamu arazilerinin hiçbir sekilde satilmamasi gerektigini ifade eden Nuhoglu “15 Temmuz darbe süreci sonrasi Feto Çetesi için “Biz bunlara destek verdik Allah bizi affetsin” diyorduk.  Bütün bu kamu arazilerini satarsak bizi kim affedecek? “ diye sordu.

“Sürekli insaat yaparsaniz bu sehri öldürürsünüz” diyen Nuhoglu Kadiköy Belediyesi olarak kamu arazileri için mücadelelerinin devam edecegini vurgulayarak tüm meclis üyelerini birlikte hareket etmeye çagirdi.

HABERIN VIDEOSU