Home IconarrowHaberlerarrow “BASIN ÖNE EĞİLMESİN”

“BASIN ÖNE EĞİLMESİN”

Basin özgürlügü ve Ugur Mumcu için Kadiköy Belediyesi ev sahipliginde “Basin Öne Egilmesin” etkinligi yapilacak.

Kadiköy Belediyesi ev sahipliginde katledilisinin 24. Yilinda Ugur Mumcu’yu anmak ve gazetecilerle dayanismak için bir etkinlik düzenleniyor. Türkiye Gazeteciler Sendikasi (TGS) ile birlikte yapilan “Basin Öne Egilmesin” adli etkinlik Ugur Mumcu’nun katledilisinin 24. Yilinda, 24 Ocak Sali aksami gerçeklesecek.

Hayatinin hiçbir döneminden baskilara boyun egmeyen usta gazeteci Ugur Mumcu’nun anilacagi ve Türkiye’de basin özgürlügünün konusulacagi etkinlige Cumhuriyet Gazetesi Imtiyaz sahibi Orhan Erinç, Cumhuriyet gazetesi yazari Sükran Soner ve kisa bir süre önce tahliye olan dilbilimci Necmiye Alpay konusmaci olarak katilacak.

HAPISTEKI GAZETECILER KONUSACAK

“Basin Öne Egilmesin” etkinliginin en önemli yani ise hapisteki gazetecilerin anlatimlari olacak. Halen 145 gazetecinin hapiste olmasina dikkat çekmek ve basin üzerindeki baskilara dikkat çekmek için hapisteki gazetecilerin hazirladiklari sunumlar sunumlari gazeteci arkadaslari tarafindan aktaracak. Hapiste olmalarina ve tüm olanaksizliklara ragmen yazmaya ve düsünmeye devam eden gazetecilerin basin özgürlügü üzerine söyledikleri sözlere disaridaki arkadaslari ses olacak.

Erdal Erzincan’in türküleriyle katilacagi gece 24 Ocak Sali, Kadiköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de baslayacak.