Home IconarrowHaberlerarrowBaşkan Odabaşı: “Hiç Kimse Kadıköy’de Ne İçildiğine, Ne Giyildiğine Karışamaz”

Başkan Odabaşı: “Hiç Kimse Kadıköy’de Ne İçildiğine, Ne Giyildiğine Karışamaz”

Kadiköy Belediyesi’nin düzenlemis oldugu Büyük Zafer’in 101. yil dönümü etkinliginde konusan Kadiköy Belediye Baskani Av. Serdil Dara Odabasi, gençler için bir “özgürlüge kaçis mekâni” olan Kadiköy’de kimsenin ne içtigine, ne yedigine, ne giydigine karisilmayacagini vurguladi.

Kadiköy Belediyesi tarafindan Kalamis Atatürk Parki ve Selamiçesme Özgürlük Parki’nda düzenlenen 30 Agustos Zafer Bayrami etkinlikleri Erol Evgin ve Evrencan Gündüz konserleriyle coskuyla kutlandi.

Emperyalizmin Tarihindeki Ilk Maglubiyeti

Kalamis Atatürk Parki’nda düzenlenen Erol Evgin konserinden önce söz alan Kadiköy Belediye Baskani Av. Serdil Dara Odabasi, günün önemine vurgu yaparak emperyalizme tarihindeki ilk maglubiyetinin yasatildigi 30 Agustos’un sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaslari için degil, bütün dünya halklari için tarihi bir öneme sahip oldugunu belirtti.

Yasaklara ve Kisitlamalara Ragmen Özgürlügün Baskenti Kadiköy

Son dönemde oldukça gündemde olan yasaklar ve kisitlamalar hakkinda da bir açiklama yapan Baskan Odabasi sözlerine söyle devam etti: “Burasi Kadiköy. Burada kimsenin yedigine, giydigine, içtigine, yasam sekline karismayiz. Burasi basta gençlerin olmak üzere, bütün Istanbullularin kaçtigi bir özgürlük mekâni. Tekrar hatirlatalim; burasi Kadiköy. Burasi özgürlügün, esitligin, kardesligin, dostlugun baskenti. Burada kimse kimseyi ötekilestirmez, burada kimse kimseyi ayristirmaz. Burada herkes esittir.” Kadiköy’ü kimsenin boyunduruk altina alamayacagini belirterek sözlerine devam eden Baskan Odabasi sunlari söyledi: “Hiç kimse Kadiköy’e gelenlerin yasam tarzina karisamaz. Kimse Kadiköy’e gelenlerin ne yedigine, ne içtigine, nasil davrandigina karisamaz. Her türlü yasaklara, baskilara, kisitlamalara ragmen Cumhuriyet’in, özgürlügün, esitligin, kardesligin ve elbette sanatin tarafinda olmaya devam edecegiz. Yasasin sanat, yasasin özgürlük, yasasin Kadiköy, yasasin Türkiye Cumhuriyeti!”

Kadiköy’de 30 Agustos Erol Evgin ve Evrencan Gündüz’le Kutlandi

Kadiköy Belediyesi tarafindan düzenlenen konserlerin ilk duragi Kalamis Atatürk Parki’nda gerçeklesti. Türk pop müziginin duayeni Erol Evgin konserinde dört neslin birlikte söyledigi sarkilarini seslendirdi. Konserine baslamadan önce 30 Agustos’un halk tarihinin en önemli zaferi oldugunu vurgulayan sanatçi, “30 Agustos Baskomutanlik Meydan Muharebesi dünya halk tarihinin en önemli meydan savaslarinin basinda gelir. Baskumandan Gazi Mustafa Kemal Pasa ve silah arkadaslari Anadolu’yu vatan yapmistir. Büyük zaferin 101. Yildönümünde Baskumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari, sehitler ve gaziler hepsini sükranla minnetle rahmetle aniyoruz. 30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun” diye konustu.

Kadiköy’deki Zafer Bayrami coskusunu arttiracak konserlerin ikinci duragi ise Selamiçesme Özgürlük Parki’nda Kadiköylü sanatçi Evrencan Gündüz’ün gerçeklestirdigi konser oldu. 30 Agustos’ta Kadiköy’de olmaktan mutlu oldugunu dile getiren Evrencan Gündüz “Kadiköy’de sizlerle beraber olmak ve bu özel günde sizlere müzigimizle eslik etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.