Home IconarrowHaberlerarrow"Benim Komşum Tiyatro" İkinci Dönemine Başlıyor

"Benim Komşum Tiyatro" İkinci Dönemine Başlıyor

Kadiköy Belediyesi ve Kadiköy Tiyatrolar Platformu isbirligiyle gerçeklesen “Benim Komsum Tiyatro” projesinin ikinci dönemi 16 Nisan’da basliyor.

Kadiköy Belediyesi destegi ile Kadiköy Tiyatrolar Platformu tarafindan gerçeklestirilen “Benim Komsum Tiyatro”  projesi basliyor. Ilki geçen sene düzenlenen ve mahallelilerle tiyatroyu bulusturacak projede Kadiköylülere tiyatronun mutfagi tanitilacak.  Projede tiyatronun nasil dogdugu; tiyatronun dünü, bugünü, yarini; dekorun, kostümün, isigin, müzigin islevi; bir oyuncunun hazirligi gibi tiyatroya iliskin bütün konularda katilimcilara bilgi verilecek ve ayrica tiyatronun farkli alanlarindan sanatçilar seminerler düzenleyecek.

Kadiköy’ün kültür sanat politikalarina katkida bulunmayi ve bilinçli bir seyirci olusturmayi hedefleyen “Benim Komsum Tiyatro” projesinin ilki geçen sene düzenlenmisti. Kadiköy'ün 15 mahallesini kapsayan 12 tiyatro grubunun ortaklasa yürüttügü çalismada hem tiyatrolar komsulariyla bulusmus hem de komsular iyi birer izleyici olmanin inceliklerini ve tiyatronun mutfagini ögrenmisti.

Kadiköy Tiyatrolari Platformu bu yil yapilacak çalismalara iliskin su ifadeleri kullandi: “Tiyatro nasil dogdu? Dünü, bugünü ve yarini… Ya da 2 saatlik bir oyun için yapilan çalismalari hiç düsündünüz mü? Bir oyunun nasil yazildigini… Oyuncunun nasil ezber yapabildigini… Dekorcunun, kostümcünün nasil çalistigini… Isigin ve müzigin sahnedeki yerini… Ve bizlerin neler düsledigini… Seyirci ile bulusmanin verdigi heyecani… Oyunun sonuna nasil geldigimizi anlamadan alkislarla uyanmamizi… Gelin çayimizi demleyelim, biz meslegimizi nasil yapiyoruz, neler yasiyoruz size anlatalim. Tiyatromuzu, meslegimizin püf noktalarini, sanatimizi sizinle tanistiralim. Siz de bize kendinizi anlatin. Kim bilir belki de birlikte kendi hikâyemizi yaratir, üretebilir, sesimizi hep beraber sahnemizden duyurabiliriz.”

Tamamen ücretsiz “Benim Komsum Tiyatro”ya katilmak için Kadiköy’de ikamet ediyor olmak, 17-35 yas araliginda olmak ve projeye daha önce katilmamis olmak yeterli.

Genis bilgi ve kayit için http://www.kadikoytiyatrolari.com/internet sitesi ziyaret edilebilir.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/benim komsum tiyatro-be736816-19c8-427b-9d7b-03ba93ac3e2a.jpg