Home IconarrowHaberlerarrowBerlin VDK Derneği Kadıköy Belediyesini Ziyaret Etti

Berlin VDK Derneği Kadıköy Belediyesini Ziyaret Etti

Heyet, Kadiköy'de yapilan çalismalar konusunda bilgi alisverisinde bulunarak Kadiköy Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Merkezleri ziyaret etti.

Kardes Kent Iliskileri  için önemli  bir adim daha atildigini dile getiren Kardes Kent Dernegi Baskani Christiane Zieger , " Bu kez çocuk ve gençlik terapi merkezi ve sosyal pediyatri hizmetleri, terapist, psikolog ve sosyal çalismalardan olusan 12 kisilik bir grupla buradayiz. Çocuklarin gelisme zorluguna yönelik ve engellilik hallerinin tedavisi, çocuklari ailelerini ve  bu alanda faaliyet gösteren yuvalari destekliyoruz. Alman Sosyal Yasalarina göre yuvalara destek hizmetlerinin verilmesi gerekli.  Buradaki çocuklarin belirli orani da Türkiye kökenli. Kadiköy'e gelmemiz bu anlamda önemli. Kardes Kent Dernegi'ne de tesekkür ediyoruz" dedi.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu , yerel yönetimlerin sosyal politikalarinin önemine dikkati çekerek; "Çocuk Ruh Sagligi Merkezi, Çocuk Yuvalari, Çocuk Sanat Merkezi ve yeni projemiz olan Gençlik Merkezini hayata geçirecegiz. Etüt Merkezleriyle çocuklarimiza ne kadar iyi egitim saglarsak toplum o kadar gelisiyor. Engelli Merkezimiz var. Engelsiz bir Kadiköy yaratmak için destek veriyoruz. Günlük yasamlarina engelsiz bir ortam yaratmak için çalisiyoruz" dedi.  Ziyaret, Kadiköy ve Berlin’de hayata geçirilen çalisma ve projelerin paylasilmasiyla sona erdi.