Home IconarrowHaberlerarrow“Birlikte Yaş Alıyoruz”

“Birlikte Yaş Alıyoruz”

Kadiköy Belediyesi bu yil 18-24 Mart Yaslilar Haftasi kapsaminda 65 yas üstü bireylere yönelik sagliktan spora, sanata kadar pek çok etkinlik düzenliyor.

Kadiköy Belediyesi 18-24 Mart Yaslilar Haftasi dolayisiyla ilçede bir dizi etkinlik gerçeklestirecek. Hafta boyunca yapilacak forum’dan geziye, seminerden konsere pek çok etkinlik ile ileri yaslardaki bireylerin saglikli, güvenli ve sosyal olarak aktif olma hakkina dikkat çekilecek.

“65+ KADIKÖY FORUM”

Etkinliklerden ilki 20 Mart Pazartesi günü 13.00-16.00 saatleri arasinda düzenlenecek olan “65+ Kadiköy Forum”. Kadiköy Belediyesi Kozyatagi Kültür Merkezi’ndeki forumun, 65 yas ve üzeri Kadiköylülerle “Yasli Dostu Kadiköy”ü birlikte konusmak, öneri ve görüslerini paylasmayi amaçliyor.

SAGLIK SEMINERINDEN KONSERE

Kadiköy Belediyesi’nin 18-24 Mart Yaslilar Haftasi kapsaminda düzenledigi etkinliklerin ikinci gününde; sanattan sagliga kadar genis yelpazede bir program hazirlandi. 21 Mart Sali günü 13.00’te Kosuyolu Mahalle Evi’nde düzenlenen “Birlikte Yas Aliyoruz” etkinliklerinde; Kadiköy Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü hekim ve saglik görevlileri tarafindan katilimcilarin seker, kolesterol ve vücut yag analizi ölçümleri gerçeklestirilecek.

21 Mart Sali günü Istanbul Üniversitesi Cerrahpasa Tip Fakültesi Geriatri Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Deniz Erdinçler tarafindan katilimcilara “Ileri Yasta Beslenme” konulu saglik semineri verilecek.

Seminerin ardindan Kadiköy Belediyesi Sosyal Yasam Evi üyelerinden olusan Türk Sanat Müzigi toplulugunun seslendirecegi sarkilar ile geçmise yolculuga çikilacak, katilimcilara keyifli bir müzik dinletisi sunulacak.

EL SANATLARI DA VAR

Kadiköy Belediyesi Mevhibe Inönü Çocuk Yuvasi’nin çocuklari, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü stajyer üniversite ögrencileri ve ileri yastaki bireylerle birlikte El Baskisi Ve Boyama Atölyesi yapilacak. Bu atölye ile kusaklararasi iletisim saglanacak. Ardindan Kadiköy Belediyesi Sosyal Yasam Evi’nde yaklasik bir yildir egitim alan dans grubu üyeleri, etkinlik kapsaminda küçük bir dans gösteri sergileyecek.

KALAMIS’TA SPOR KEYFI

Etkinlikler kapsaminda spor da unutulmadi. 22 Mart Çarsamba günü 11.00-15.00 saatleri arasinda Kalamis’ta spor vakti. Spor etkinligi Kalamis yürüyüs parkurunda hafif tempo yürüyüs ile baslayacak. Öglen arasindan sonra katilimcilar Mini Golf, Bocce, Pilates, Yoga ve Dart oynama imkâni bulabilecekler.

ÇANAKKALE GEZISI

Etkinliklerin dördüncü gününde Çanakkale Zaferi’nin 102. yildönümü kapsaminda Kadiköy Belediyesi Sosyal Yasam Evi üyelerine ve Sosyal Destek Müdürlügünün saha çalismalarinda tespit edilen kisilere yönelik Çanakkale Gezisi düzenlenecek. Çanakkale sehitliklerinin ziyaret edilecegi günübirlik geziye toplam 90 kisi katilacak ve katilimcilara ögle yemegi ve rehberlik hizmeti de sunulacak.

BOGAZ’DA TUR

24 Mart Cuma günü etkinliklerin son gününde Kadiköy Belediyesi’nin yine saha çalismalarindan ve yaslilik arastirmalari sonuçlarindan edinilen veriler isiginda,  özellikle de 65 yas üstü bireylerin talepleri dogrultusunda bir tekne gezisi yapilacak.