Home IconarrowHaberlerarrowBizim Çocuklar Dünya Barış Günü İçin Sahne Alıyor

Bizim Çocuklar Dünya Barış Günü İçin Sahne Alıyor

Bizim Çocuklar Dünya Baris Günü Için Sahne Aliyor

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi (HKÇKM)’nin “Bizim Çocuklar” tiyatro grubu, 1 Eylül Dünya Baris günü için özel kaleme alinan “Baristik mi?” oyununu sahneye tasiyor. 1 Eylül Çarsamba günü, saat 21.00’de ilk temsilini yapacak oyun Selamiçesme Özgürlük Parki’ndaki Tepe Sahne’de izleyicisiyle bulusacak.

Kadiköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde tiyatro egitimi alan “Bizim Çocuklar” tiyatro ekibi, pandemi sürecinde online egitimlerini sürdürmüs ve bu süreçte hayata geçirdikleri Radyo Tiyatrosu ile bir çok masala sesleriyle hayat vermisti. Kral Çiplak, Keloglan, Hansel ve Gretel gibi masallari seslendiren ve yeni nesil radyo deneyimi podcast formatinda dinleyicileriyle bulusturan ekip, simdi de yeni normale uygun olarak hazirlandiklari “Baristik mi?” oyununu tiyatro sahnesine tasiyor.

HKÇKM’nin egitmenlerinden Ugur Cabiroglu’nun, 1 Eylül Dünya Baris günü için kaleme aldigi oyunun yönetmenligini Can Yilmaz ve Ugur Cabiroglu yapiyor. Müzikleri Kerem Dograr’a ait olan ve HKÇKM’nin tiyatro ögrencilerinin sahneleyecegi oyun, izleyicisini güldürerek, düsündürmeye iten komedi tiyatro türünde. Oyun, barisi anlatmak için savasa ihtiyaç duyulmadigin anlatirken; savasin sadece topla tüfekle degil, yasamin her alaninda sözle veya davranisla da olabilecegini gösteriyor ve insan iliskilerindeki önyargi ve çatismalari esprili bir dille seyirciye aktariyor.

1 Eylül Çarsamba günü, saat 21.00’de, Selamiçesme Özgürlük Parki’nda ilk temsilini yapacak oyunun ücretsiz davetiyeleri, Kadiköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi ve Süreyya Operasi giselerinden 14.30 – 18.30 saatleri arasinda temin edilebilir.