Home IconarrowHaberlerarrowBuzzfest Bu Yıl Yüz Binin Üzerinde Ziyaretçi Ağırladı

Buzzfest Bu Yıl Yüz Binin Üzerinde Ziyaretçi Ağırladı

Sadece Kadiköylülere degil her yastan tüm Istanbullulara eglenceli vakit geçirme imkâni sunan kis festivali Buzzfest, sona erdi. Iki ay boyunca yüz binin üzerinde Istanbullunun ziyaret ettigi festivalinden geriye ziyaretçilerden kalan sicak ve eglenceli anilar kaldi.

Kadiköy Belediyesi’nin 2020 yilindan beri düzenlemeye basladigi, pandemi nedeniyle geçen yil ara verdigi Buzzfest, bu yil tüm eglencesiyle tekrar gerçeklestirildi.  24 Aralik’ta baslayan kis festivalini yüz binin üzerinde kisi ziyaret etti.  Iki ay boyunca devam eden festival dün sona erdi.  Festivalden geriye Istanbullulardan kalan sicak ve eglenceli anilar kaldi.

ISTANBULLULAR KIS FESTIVALINE AKIN ETTI

Kadiköy Belediyesi tarafindan düzenlenen kis festivali Buzzfest, açildigi günden bugüne Istanbul’un her yerinden gelen ziyaretçilere ev sahipligi yapti. Sadece Kadiköylülere degil her yastan tüm Istanbullulara eglenceli vakit geçirme ve farkli bir aktiviteyi kolay ulasilabilir bir sekilde yapabilme imkâni sunan Buzzfest’i bu yil yüz binin üzerinde kisi ziyaret etti. 500 metrekare alan üzerine kurulan festival alani ayni zamanda su ve elektrik kullaniminin en düsük düzeyde tutulmasiyla çevre dostu özelligi tasidi.

4 YAS ÜSTÜ ÇOCUKLAR DA YETISKINLER DE BUZUN KEYFINI ÇIKARDI

Iki ay devam eden kis festivali için, Kalamis Atatürk Parki içinde bulunan Kadiköy Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezi’ndeki iki alanda özel bir teknoloji kullanilarak buz pisti ve buz kaydiragi pisti olarak hazirlandi. 4 yas üstü her kullaniciya açik olan pistlerde, Istanbullular yarim saatte bir degisen seanslarda hem buz pateni hem de sisme botlarla buz kaydiragindan kayma keyfini yasadi.

KASKLAR VE PATENLER ÜCRETSIZ VERILDI

Yogun talebi dengelemek amaciyla sembolik bir ücretin alindigi festivalde, buz pistine gelenlere ücretsiz olarak kask ve paten temin edildi. Buz pateni yapmak isteyenlere egitmenler tarafindan verilen temel egitimin ardindan ilk defa buz pistinde patenle kaymaya çalisan çocuklar ve yetiskinler kimi zaman düstü kimi zaman da birbirinden destek alarak büyük bir heyecan ve mutluluk yasadi. Festival’de en çok eglenen süphesiz çocuklardi. Özellikle küçük çocuklar, festival boyunca sisme botla buz üzerinde kayma keyfini doyasiya yasadi.  Çocuklar, buz patenin ardindan sisme botlarla kaydiraktan kayarken de cep telefonlari ile yasadiklari keyifli anlarin selfiesini çekti.

EGLENCE HIÇ DURMADI

Ses ve isik gösterileriyle renklenen festivalde 2 ay boyunca eglence hiç durmadi. Yilbasini Uninvited Jazz Band grubunun konseri ve DJ performanslariyla karsilayan festivalin yeni yil partisine Kadiköylülerin ilgisi yogundu. Uninvited Jazz Band’in 1920’li yillara damgasina vuran caz parçalarina yer verdigi konseri ise festivalin unutulmaz anlarindan biri oldu. Karnaval korteji, jonglör show, bubble show gibi etkinliklerle çocuklara farkli alternatifler de sunan Buzzfest’in minik katilimcilar için bir baska eglencesi ise Subadap Çocuk grubunun konserleri oldu.

FESTIVALE KATILANLAR YASADIKLARI MUTLULUKLARI ANLATTI

Arkadaslariyla birlikte festivale gelen Sila Polat, “Benim ikinci gelisim. Ilk gelisimden daha iyi kaydim. Hatta ben ilk geldigimde çok sasirdim belediyenin oldugu için ve fiyatlar bu kadar uygun oldugu için. Seneye olsun çok isterim. Ben çok sevdim burayi.  Keske vakit olsaydi da daha çok gelseydim diyorum. Atistirmaliklar da çok güzel, burasi harika.  Çok güzel bir yer burasi” diye konustu.

Üsküdar’dan gelen Erman Oran, “Bu etkinlik güzel bir etkinlik. Açikçasi belediyenin böyle farkli seyleri desteklemesi gençler açisindan çok güzel. Sosyal belediyecilik anlaminda da olumlu etkileri var.  Keske daha uzun sürseydi, daha fazla olsa diye insan istiyor. Bizim de ilk gelisimizdi.  Zor da olsa kaymaya çalistik” dedi.

Renkli görüntülerin yer aldigi festivalde, çocuklar aileleriyle birlikte gönüllerince eglendi. Babasi ile birlikte festivale gelen dört yasindaki Aras Taylan Çatal, “Ben burada çok eglendim devam etmesini istiyorum. Kayaktan kaydim patenden de kaymak istiyorum aslinda ama pateni tam bilmiyorum. Galiba pateni biraz çalismam lazim. Seneye de devam etsin çok istiyorum” diye konustu.

Cevizlibag’dan festivale ikinci defa gelen Zeynep Suna ise sunlari söyledi:

“Ilk geldigimde çok begenmistim. Arkadaslarimla tekrar toplandik geldik. Kadiköy Belediyesi burayi baya güzel yapmis. Ortam çok güzel, aksam çok güzel. Her sene yapabilirler bu etkinligi daha da uzatsinlar süresini daha çok gelelim.”