Home IconarrowHaberlerarrowÇocuk Kültür Merkezi Açıldı

Çocuk Kültür Merkezi Açıldı

Kadiköy Belediyesi yariyil tatilinde çocuklara karne hediyesi olarak Çocuk Kültür Merkezi açti. Çocuklar sömestri tatili boyunca Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde yapilacak onlarca etkinlikten ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Kadiköy Belediyesi, uzun yillar pek çok kültür sanat etkinligi ve çalismaya ev sahipligi yapan Halis Kurtça Kültür Merkezi’ni yeniden tasarlayarak Çocuk Kültür Merkezi haline getirdi.  Çocuk dostu bir mimari yaklasim ve çocuk bakis açisina göre yapilan Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nin (HKÇKM) açilisi 20 Ocak Cumartesi günü yapildi.

Merkezin açilisina Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, CHP Kadiköy Ilçe Baskani Ali Narin, çok sayida çocuk ve Kadiköylü katildi.

Açilista ilk konusmalari çocuklar yapti. Kadiköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nde egitim gören Arin Güreler , Çocuk Sanat Merkezi’nin yaptigi faaliyetlerini, Melike Nur Sahar da ögrencisi oldugu Kadiköy Belediyesi Gençlik ve Çocuk Egitim Merkezi’ni katilimcilara anlatti.

“ÇOCUKLAR BIZIM GELECEGIMIZDIR”

Açilista konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, çocuklarin en hizli düsündügü, gelistigi,  sorguladiklari bu yaslarda özellikle sanat ve sporla ilgilenmeleri gerektigini belirten Nuhoglu, Kadiköy Belediyesi’nin bu konuyla ilgili yaptigi çalismalari, “Kadiköy Belediyesi olarak geçtigimiz yil açtigimiz ‘Karikatür Evi’nde yaklasik bin çocuk egitim aldi.  Gençlik Sanat Merkezi’ni açtik 2000’den fazla insanin orada egitim görmesini sagliyoruz. Çocuk Sanat Merkezi’mizde 3000’inin üzerinde çocuk suanda sanata dair egitim aliyor. Etüt merkezlerimizden yine yüzlerce çocugumuz faydalaniyor.  Çocuklar bizim gelecegimizdir. Eger biz gelecekte hayal kuran, düsünen, sorgulayan, gelecege pozitif bir sekilde yürüyen yeni nesiller yaratabilirsek güçlü Türkiye’yi yaratabiliriz. Onun için çocuklarimizla birlikte ileriye dogru hep birlikte yürüyecegiz.”  sözleriyle anlatti.

Nuhoglu’ndan sonra söz alan CHP Istanbul il baskani Canan Kaftancioglu,  seçildigi günden sonraki ilk açilisini çocuklari önceleyen bir merkezde yapmis oldugu için çok gururlandigini belirtti. Kadiköy’de insanlarin ve çocuklarin çok sansli oldugunu ifade eden Kaftancioglu söyle devam etti: “Siz Istanbul’da Opera Salonu olan tek ilçede yasiyorsunuz. Siz Istanbul’da nefes alabildiginiz, haklarinizin yöneticileriniz tarafindan da korundugu, çocuklarimizin aynen karsimda oldugu gibi mutlu oldugu bir ilçede yasiyorsunuz.  Maalesef Türkiye’de çocuklarimizin haklarinin hatirlanmadigi ve magdur edildigi bir siyaset ikliminde yasiyoruz. Bunu degistirmek de bizim elimizde. Kadiköy ilçemizde oldugu gibi çocuklarimizi gelecegimiz olarak gören belediyelerimizin yerel yönetim deneyimini örnegin çevredeki diger ilçelerde anlatarak, yaptiklarimizi göstermeliyiz.”

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu’nu “Aydinlik bir Türkiye için, çocuklarimizin gelecegi için ve halkimiz için bu anlamda yaptiklari çalismalar nedeniyle bir kez daha kutluyorum.” sözleriyle kutlayan Kaftancioglu, konusmasini çocuklara seslenerek sonlandirdi: “Sevgili çocuklar, sizler Türkiye’nin, gelecegin aydinlik yüzerisiniz. Ne zaman ki Türkiye’deki bütün çocuklar sizin kadar sansli olur; bizler o zaman kendimizi görevimizi yapmis sayacagiz ve buradaki yerlerimizi de gönül rahatligiyla sizlere birakacagiz.”

Konusmalarin ardindan Çocuk Sanat Merkezi ögrencilerinin hazirladigi konser katilimcilar tarafindan ilgiyle izlendi.

HALIS KURTÇA KÜLTÜR MERKEZI

Kadiköy Merdivenköy Mahallesinde yer alan HKÇKM, çocuklarin farkli etkinlerle bulusacagi, yasitlariyla sosyal iletisim kuracaklari, sanatsal ve kültürel alisverislerde bulunacaklari bir merkez olacak. Kültür Merkezinde ortak alanlar, seyirci koltuklari, kafeterya menüleri, sergileme ekipmanlari ve daha birçok detay çocuklara göre düzenlendi.

155 kisilik gösteri salonu olan Çocuk Kültür Merkezi’nde yil boyunca çocuk tiyatrolari ve sinema gösterimleri yapilacak. Çocuk Kültür Merkezi’nde ayrica atölye programlari da olacak. Çocuklarin sosyal, kültürel, sanatsal ve iletisimsel ihtiyaçlarina yönelik atölye programlarinda usta ögretici ve yürütücüler, ilgi çekici ve yaratici atölyeleri çocuklarin duygu ve düsünce dünyasiyla bulusturacak. Çocuklarla Arkeoloji, Çocuklarla Felsefe, Çocuk Bilim Isligi, Renklerle Yasamak, Evrim Atölyesi, Çocuklarla Astronomi ve Uzay Isligi, Sevgili Matematik, Kendi Filmini Yap, Robotik Atölyesi kültür merkezinde yil boyunca yapilacak atölyelerden birkaçi.

155 kisilik gösteri salonu olan Çocuk Kültür Merkezi’nde yil boyunca çocuk tiyatrolari ve sinema gösterimleri yapilacak. Çocuk Kültür Merkezi’nde ayrica atölye programlari da olacak. Çocuklarin sosyal, kültürel, sanatsal ve iletisimsel ihtiyaçlarina yönelik atölye programlarinda usta ögretici ve yürütücüler, ilgi çekici ve yaratici atölyeleri çocuklarin duygu ve düsünce dünyasiyla bulusturacak. Çocuklarla Arkeoloji, Çocuklarla Felsefe, Çocuk Bilim Isligi, Çocuk Dramasi, Renklerle Yasamak, Evrim Atölyesi, Kil ve Seramik Heykel, Çocuklarla Astronomi ve Uzay Isligi, Sevgili Matematik, Kendi Filmini Yap, Robotik Atölyesi kültür merkezinde yil boyunca yapilacak atölyelerden birkaçi.

HKÇKM içerisinde yer alana sergileme alanlarinda ise çocuklarin sanatsal gelisimlerine katki saglayacak sergiler, çocuk dostu sergileme ekipmanlariyla yapilacak. Atölyelerde ortaya konan içeriklerin de yer bulacagi sergi programlari, çocuklarin erken yaslarda sergi kültürü ile tanismasini amaçliyor.

Merkez tarafindan hazirlanan program ile sömestr tatilinin ilk haftasinda çocuklar, atölye, tiyatro gösterimi, film gösterimi gibi pek çok etkinlige ücretsiz olarak katilabilecek.