Home IconarrowHaberlerarrowÇocuklar sordu Aykurt Nuhoğlu cevapladı

Çocuklar sordu Aykurt Nuhoğlu cevapladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami öncesi çocuklar Kadiköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Baskan Aykurt Nuhoglu’na soru soran çocuklar; spor salonu, kütüphane ve daha fazla park yapilmasini istedi

Geçtigimiz hafta bahçesini Kadiköylü çocuklara açan Kadiköy Belediyesi, 23 Nisan öncesi bir kez daha çocuklari misafir etti. Göztepe’de bulunan Özel Efdal Ilkokulu ögrencileri Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu’nu ziyaret etti. 42 ilkokul ögrencisi ile sohbet eden Aykurt Nuhoglu çocuklarin sorularini yanitladi.

ÇOCUKTAN AL ÖNERIYI

Çocuklarin ziyaretinden memnuniyet duydugunu belirten Nuhoglu, çocuklara “Belediye ne yapar, çalismalari nelerdir biliyor musunuz” sorusunu sordu. Çocuklar da belediyenin Kadiköy’de yasayan insanlara hizmet veren bir kurum oldugu cevabini verdi. “Kadiköy Belediyesi’nin çocuklar için hangi projeleri yapmasi gerekir” sorusunu yönelten Nuhoglu’na çocuklar su sekilde cevap verdi: “Çocuklar için parklar ve bahçeler yapilabilir. Kütüphaneler ve etüt merkezleri açilarak çocuklarin egitim almasi saglanabilir. Engelli çocuklarin önündeki engeller kaldirilabilir. Spor salonlari açilabilir. Maddi durumu elverisli olmayan çocuklarin egitim masraflari karsilanabilir.”

ÇOCUKLAR SORU SORDU

Çocuklarin sundugu önerilerin önemli oldugunu belirten Nuhoglu, daha sonra çocuklarin sorularini yanitladi. Nuhoglu, “Mesleginizi birakip neden belediye baskani olmayi seçtiniz” sorusunu soran bir çocuga su sekilde cevap verdi: “Sartlarini yerine getiren her vatandasin seçme ve seçilme hakkinin oldugunu biliyorsunuz. Ben de bu hakkimi kullanmak ve Kadiköylülere hizmet verebilmek için böyle bir tercihte bulundum.” Inönü Caddesi’nde bisiklet yolunun açildigini hatirlatan baska bir çocuk da “Kadiköy’de baska bisiklet yollari yapmayi düsünüyor musunuz” sorusunu yöneltti. Bisikletin temel ulasim araçlarindan biri olmasi gerektigini belirten Nuhoglu da “Trafikten kaynakli çok fazla zaman kaybi yasiyoruz. Sadece Kadiköy’de degil tüm Istanbul’da bisiklet kullanimi artirilmali” cevabini verdi.

Çocuklarla hatira fotografi çektiren Aykurt Nuhoglu, ünlü yazarlarin çocuklar için kaleme aldigi kitaplari da çocuklara hediye etti.