Home IconarrowHaberlerarrowÇocuklar Yarıyıl Şenliğinde Buluşuyor

Çocuklar Yarıyıl Şenliğinde Buluşuyor

Yariyil tatilinde çocuklar Kadiköy Belediyesi’nin düzenledigi Yariyil Senligi’nde birbirinden renkli etkinliklerle doyasiya eglenecek. 19 Ocak-3 Subat tarihleri arasinda Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi(HKÇKM), Kozyatagi Kültür Merkezi(KKM), Caddebostan Kültür Merkezi(CKM) ve Baris Manço Kültür Merkezi(BMKM)’nde düzenlenecek etkinliklere tüm çocuklar davetli.

Çocuklar yorucu bir okul dönemini geride birakti. Simdi onlar için eglenme ve dinlenme zamani. Kadiköy Belediyesi çocuklar için birbirinden renkli, her günü farkli aktivitelerle dolu bir program hazirladi.

YARIYIL SENLIGI KONSER ILE BASLAYACAK

Yariyil Senligi 19 Ocak’ta Kozyatagi Kültür Merkezi’nde “Baris Için Müzik Çocuk Orkestralari” konseri ile baslayacak. Baris Için Müzik Vakfi’nin düzenledigi ve 125 çocugun sahne alacagi konser 19:00’da baslayacak.

HALIS KURTÇA BIR YASINDA

Bu yil birinci yasini kutlayacak olan Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi(HKÇKM), yariyil senliginin merkezlerinden biri olacak. Tiyatrolar, konserler, gösteriler, söylesiler, atölye çalismalari ile dolu dolu geçen bir yilin sonunda, HKÇKM’de Çocukça Tiyatro ve pantomim egitimi alan ögrenciler 20 Ocak saat 14:00’de gösteri yapacak.

ATÖLYELER DOLU DOLU

19 Ocak-3 Subat tarihleri arasinda düzenlenecek yariyil senliginde, her yas grubu çocuk için etkinlik bulmak mümkün. Renkli masal uyarlamalarinin çocuklarla bulusacagi oyunlarin yani sira müzikaller, kukla tiyatrosu, sihirbazlik gösterisi gibi renkli etkinlikler yer alacak. Çocuk tiyatrolarinin yani sira farkli alanlarda birçok atölye de çocuklari bekliyor. Stop motion atölyesi, karikatür atölyesi, origami atölyesi, film atölyesi, zumba atölyesi, akil oyunlari atölyesi, ebru atölyesi, yaratici yazarlik atölyesi, balon kukla atölyesi, ahsap boyama atölyesi gibi etkinlikler çocuklara yeni bir ufuk açacak.

YETISKINLER DE UNUTULMADI

Yariyil senliginin odagi her ne kadar çocuklar da olsa yetiskinler için de çesitli etkinlikler bulmak mümkün. Okul Ruh Sagligi Uzman Dr. Meltem Kora, ‘Çocuk Dünyasina Yolculuklar’ baslikli seminer ile çocuklarin ruh sagligini korumak için yapilmasi gerekenleri anlatacak. ‘Eyvah Çocugum Kitap Okumuyor’ söylesisinde Özge Dogar, çocuklara kitap sevgisi kazandirmak için anne ve babalara neler yapabilecekleri konusunda ipuçlari verecek. Öte yandan çocuk kitaplari yazari Yalvaç Ural, 2 Subat saat 14:00’te HKÇKM’de düzenlenecek imza gününde çocuklar ve yetiskinlikle birlikte olacak.

RESERVASYON YAPTIRMAYI UNUTMAYIN

Yariyil senligi boyunca egitimler, atölyeler ve konserler ücretsiz olurken, çocuk tiyatrolari 25 TL. Yogun talep nedeniyle ücretsiz etkinliklere giris davetiye ile olacak. Davetiyeler etkinlik tarihinden bir hafta önce kültür merkezi giselerinden temin edilebilir. Atölyeler için ise 5 gün öncesinden, HKÇKM için 02163572837, KKM için ise 02166580014 numarali telefonlardan rezervasyon yaptirmak gerekiyor.

Ayrintili program için   http://www.kadikoy.bel.tr/documents/file/dosya/YARIYILSENLIGI2019.pdf