Home IconarrowHaberlerarrowÇocukların Kadrajından Kadıköy

Çocukların Kadrajından Kadıköy

Dünya Çevre Haftasi etkinlikleri kapsaminda Kadiköy Belediyesi “Kadrajimdan Kadiköy Su Temali Fotograf Yarismasi” sonuçlandi.

Yarismada birinciligi Resat Nuri Güntekin Ortaokulu ögrencisi Egecan Güzeloglu “Kapak Su ve Pesinde Kumru” adli fotografiyla kazandi. Ikinciligi Faik Resit Unat Ortaokulu’ndan “Suyun Önemi” adli fotografiyla Ahmet Burak Ayaz kazanirken, “Sudan Çikmis Baliklar” adli fotografiyla üçüncülügü kazanan Gazi Mustafa Kemal Pasa Ortaokulu ögrencisi Ece Berk ayni zamanda basari ödülünün de sahibi oldu. Resat Nuri Güntekin Ortaokulu’ndan Beyza Bilge Payal da basari ödülüne layik görülürken, FMV Özel Erenköy Isik Ortaokulu’ndan Pelin Savas, Resat Nuri Güntekin Ortaokulu’ndan Ezgi Verdi, Nazlican Kayak mansiyon ödülü kazandi. Jüri Özel Ödülü’nü ise Hüseyin Ayaz Ortaokulu’ndan Beyza Yildiz, FMV Özel Erenköy Isik Ortaokulu’ndan Meriç Akkaya kazandi.

Dereceye giren 10 ögrenci Istanbul Fotograf ve Sinema Amatörleri Dernegi’nin (IFSAK) fotograf atölyesine ücretsiz katilim hakki kazandi.

TARIFSIZ MUTLULUK

Birincilik ödülünü alan Egecan Güzeloglu daha önce resim dalinda ödül kazandigini fotograf dalinda kazandigi bu ödülle çok mutlu oldugunu belirterek sunlari söyledi.  “Onca güzel fotograf arasindan benim fotografimin seçilmesi büyük mutluluk. Yeni fotograf makinem oldu. Yaz tatilinde bol bol fotograf çekecegim”  Egecan birincilik ödülü alan fotografi ile ilgili de gazoz kapaginin içinde su arayan kumruyu gördügünde içinden deklansöre basmak geldigini söyledi.

Fotografinda suyun önemini, suyu israf etmemek gerektigini anlatmak istedigini söyleyen Ahmet Burak Ayaz hayatindaki ilk ödülü kazanmanin mutlulugunu yasadigini belirtti.

Kazandigi üçüncülük ve basari ödülüyle büyük mutluluk yasadigini söyleyen Ece Berk de ilk defa ödül kazandigini söyledi. Ece, “Kazandigim bisikletle Kadiköy’ü dolasip bol bol fotograf çekecegim. Fotograf çekmeye devam edecegim ama ilerde modaci olmayi istiyorum” dedi.

DOGAYLA UYUMLU YASAM

Kadiköy Belediyesi Kozyatagi Kültür Merkezi’nde 3 Haziran Çarsamba günü düzenlenen 2015 Çevre Ödülleri törenine Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu ile Kadiköy Ilçe Milli Egitim Müdürü Ömer Yahsi de katilarak çocuklarin mutlulugunu paylasti.

Yaklasik 80 bin ögrencinin bulundugu ilçede çevre adina yapilan etkinlikleri çok önemli buldugunu belirten Kadiköy Ilçe Milli Egitim Müdürü Ömer Yahsi, çevre konusunda yürütülen çalismalarindan dolayi Kadiköy Belediyesi’ne tesekkür etti.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu ise konusmasina; mühendislikteki temel kuralin dogayla uyumlu yasamak oldugunu belirterek basladi. Böylece istenmeyen çevre felaketlerinden de korunabilecegini söyleyen Nuhoglu, “2-3 derecelik isi degisiklikleri canli yasamini etkiliyor. Kirletirseniz çevreyi ne olur? Marmara Denizi’nde 160-170 olan balik türü 12-13’e düser. Tüketimle beraber çevre kirliligi artmakta. Dünya çesitli atiklarla ciddi kirlilikle karsi karsiya. Doganin kirliligi canli türlerini de yok ediyor. Çevre ile ilgili projelere siz ögrencilerin büyük katkisi oluyor. Siz katki verdiginiz de aileleriniz de mutlaka duyarli davranacaktir. Kadiköy Belediyesi olarak okul projelerine bundan dolayi destek veriyoruz” dedi.

ATIK PILLER DÖNÜSÜME

Tasinabilir Pil Üreticileri ve Ithalatçilari Dernegi’nin Milli Egitim Bakanligi nezdinde Türkiye genelinde okullarda düzenledigi Atik Pil Toplama Yarismasi’nda en fazla atik pili toplayip, Kadiköy’ü basariyla temsil eden Cenap Sehabettin Ilkokulu da plaket ve hediyelerle ödüllendirildi.

Uygulamali Çevre Egitim Projesi kapsaminda; programin dördüncü asamasini tamamlayan Ilhami Ahmet Örnekal ile Kalamis Sehit Murat Özyalçin Ilkokullarina da plaketleri hediye edildi. Bu proje kapsaminda 248 ögrenci atiklarin kaynaginda ayristirilmasi, iklim degisikligi, enerji tasarrufu ve verimliligi konusunda egitim çalismalarina katilmisti.

ESENCAN DOSTLARINA MADALYA

2015 yili “Muhtesem Dönüsüm Solucanlarla Kompost Projesi” katilimci okullari da unutulmadi. Projeye katilan Göztepe Halil Türkkan Ortaokulu, Fehmi Eksioglu Ortaokulu, Moda Ilkokulu, Özdemiroglu Imam Hatip Ortaokulu, Istek Baris Anaokulu ve 60. Yil Anadolu Ilkokulu, ögretmen ve ögrencilerine plaket ve madalya hediye edildi.

Etkinlikte, Kadiköy’de yapilan çalismalara katki veren kisi, kurum ve kuruluslara da tesekkür plaketleri hediye edildi.