Home IconarrowHaberlerarrowÇözüm Demokratik Mücadele

Çözüm Demokratik Mücadele

Degerli Kadiköylüler,

15 Temmuz aksami bir darbe girisimi engellendi. Halka ates açilmasi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve kamu binalarinin bombalanmasi ülkemizin nasil bir felaketin ucundan dönüldügünün kisa bir özetidir.

Darbe girisimi sadece iktidara yönelik bir darbe girisimi degil, ayrim gözetmeksizin tüm siyasi partilere ve bu ülkede yasayan herkese yönelik bir yikim girisimidir. Cumhuriyetin kazandirdigi temel demokratik haklar ve tüm özgürlükler elimizden alinmaya çalisilmistir. Ama bu girisim yurttaslarimizin demokrasiye olan inanciyla ve kamu görevlilerinin direnciyle basarisiz olmustur.

Bu durus, siyaset disi anti-demokratik yapilanmalarin tehdidi karsisinda Atatürk’ün bize emanet ettigi Cumhuriyetin en önemli güvencesinin yurttaslarimiz oldugunu kanitlamistir.

15 Temmuz’dan önce de ülkemizde farkli örgütlerin gerçeklestirdigi ve sivillerin de hedef alindigi saldirilar toplumdaki güven hissini en alt seviyeye indirmisti. Siddet ve terörün hakim oldugu bir ortamda hiçbir görüsten insanin özgür ve mutlu olma ihtimali yoktur ve bütün bunlar ancak demokratik yollarla parlamenter sistem bünyesinde mücadele edilerek düzeltilebilir.

Bugünden sonra ise demokrasi mücadelesinin çok daha büyük bir sorumlulukla yürütülmesi gerekiyor. Biz Kadiköylüler olarak bu bilinç ve sorumlulukla hareket edecegiz ve gerilime, provokasyona, siddete asla izin vermeden demokrasi mücadelesini sürdürecegiz. Bizim tanka, topa, silaha ihtiyacimiz yok. Düsüncelerimiz, hakliligimiz birlik ve baris içinde yasama istegimiz tüm silahlardan daha güçlüdür. Farkli siyasi görüslerimiz, inançlarimiz ve kimliklerimiz olmasina ragmen bizim bir ortak paydamiz var. Bu payda Cumhuriyete, demokrasiye ve parlamenter sisteme olan bagliligimizdir.

Tüm yurttaslarimizin birlik, beraberlik ve huzur içinde yasayacagi bir Türkiye olmanin yolu, parlamenter sistemin gücünü ve yetkinligini arttirip, demokrasiyi kalicilastirmaktan geçer. Demokratik kurumlari güçlendirmek için atilacak her adim darbe, diktatörlük benzeri girisimlerin önüne set olacaktir. Tüm vatandaslarimizin huzur ve güven içinde yasayacagi bir ülke için demokrasi mücadelemizi kararlilikla sürdürecegiz.

Aykurt Nuhoglu

Kadiköy Belediye Baskani