Home IconarrowHaberlerarrowDemokrasi ve Basın Şehitleri Anıldı

Demokrasi ve Basın Şehitleri Anıldı

Katledilisinin 25. yilinda Ugur Mumcu’yu anmak ve gazetecilerle dayanismak için gazeteciler ve okurlar Kadiköy’de bir araya geldi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Kadiköy Belediyesi katledilisinin 25. Yilinda Ugur Mumcu’yu anmak ve gazetecilerle dayanismak için bir etkinlik düzenledi. Kadiköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçeklesen “Türkiye'de Gazeteci Olmak, Gazeteci Ölmek” etkinligine çesitli bedeller ödemis veya ödemeye devam eden gazeteciler ve katledilen gazetecilerin yakinlari konuk oldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Baskani Turgay Olcayto ve Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu’nun açilis konusmalarini yaptigi etkinligin moderatörleri Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Günes ve Gazeteci-Yazar Yasemin Arpa'ydi.

Hasan Fehmi’den Abdi Ipekçi’ye, Metin Göktepe’den Hrant Dink’e katledilen gazetecilerin Ugur Mumcu sahsinda anilacagi geceye konusmaci olarak katilan isimler söyle: Altan Öymen (Gazeteci-Yazar),  Aydin Engin (Cumhuriyet Gazetesi Yazari), Baris Ince (Birgün Gazetesi Yazari), Erol Önderoglu (Sinir Tanimayan Gazeteciler Örgütü), Fatih Polat (Evrensel Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni) , Mihail Vasilidais (Apoyevmatini Gazetesi), Hilmi Hacaloglu (Gazeteci), Kadri Gürsel (Cumhuriyet Gazetesi Yazari), Meryem Göktepe (Metin Göktepe’nin kardesi), Mine Sögüt (Cumhuriyet Gazetesi Yazari) , Mustafa Köz (Türkiye Yazarlar Sendikasi-TYS Baskani), Tugçe Duygu Köksal (Istanbul Barosu Insan Haklari Merkezi),Tugrul Eryilmaz (Gazeteci), Yasemin Giritli Inceoglu (Iletisim Akademisyeni).

Etkinlik adi: “Türkiye'de Gazeteci Olmak, Gazeteci Ölmek”

Tarih: 24 Ocak Çarsamba

Adres: Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon