Home IconarrowHaberlerarrowDijital Kadıköy’e Altın Karınca Ödülü

Dijital Kadıköy’e Altın Karınca Ödülü

Marmara Belediyeler Birligi (MBB) tarafindan bu yil 10’uncusu düzenlenen Altin Karinca Ödülleri sahiplerini buldu. Kadiköy Belediyesi’nin Dijital Kadiköy projesi ödüle layik görüldü.

Belediyelerin sehirlerdeki yasam kalitesini artiran projelerini tesvik etmek ve yayginlastirmak amaciyla Marmara Belediyeler Birligi’nin düzenlendigi Altin Karinca Ödülleri, Hilton Istanbul Bosphorus Hotel’de gerçeklesen törenle sahiplerini buldu. Marmara Bölgesi’ndeki belediyelerin projeleri Altin Karinca’da “Idari Kategoriler” ve “Proje Kategorileri” olmak üzere iki ana kategori altinda degerlendirildi. Kadiköy Belediyesi Proje Kategorileri basliginda bulunan Akilli Sehir Uygulamalari’nda “Dijital Kadiköy” projesiyle ödül aldi. Ödülü Kadiköy Belediyesi Bilgi Islem Müdürü Mahmut Dal, mühendis Ozan Neli ve Kadiköy Belediye Meclis Üyesi Mustafa Günalp’e Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce verdi.

PSM Awards 2021 Dijital Dönüsüm kategorisinde Altin PSM ödülünü de alan Dijital Kadiköy, Kadiköy’de yasayan ve Kadiköy’ü ziyarete gelenlerin belediye hizmetlerine dogrudan tek bir uygulama üzerinden ulasmasini saglayan yeni nesil belediyecilik uygulamasi olarak hayata geçti. Uygulamayla kullanicilar belediye hizmetlerinden hizlica ve kolaylikla haberdar oluyor, alinacak kararlarda fikirlerini sunabiliyor, karar mekanizmasinda yer alabiliyor. Uygulama içerisinde bulunan Kadiköy Kart ise kullanicilarina geri ödeme alma imkâni sunmasi açisindan yerel yönetim uygulamalari arasinda bir ilk olma özelligi tasiyor. Uygulamada Afet modülü ile Kadiköylüler olasi afet durumunda toplanma alanlarinin yerini hizli bir sekilde ögrenebilecek, aile afet planlarini yapabilecek, afet çantasinda nelerin olmasi gerektigini bilecek, düzenli kullandiklari ilaçlar varsa onlari kayit altina alabilecek. Ayrica Güvendeyim ve Acil Yardim butonlari ile de daha önce tanimladigi 5 kisiye kisa mesajla ulasabilecek.