Home IconarrowHaberlerarrowDoğa İçin Emek Verenler Kadıköy'de Buluşuyor

Doğa İçin Emek Verenler Kadıköy'de Buluşuyor

Kadiköy Belediyesi çagrisi ile dogaya emek veren 40’in üzerinde kurum bir araya geldi. 26 Mayis’da Kadiköy Özgürlük Parki’nda baslayacak ve üç gün sürecek Kadiköy Çevre Festivali’ne plastik ürünler hariç, dogaya dair sözü, kaygisi ve emegi olan herkes davetli. Kadiköy Çevre Festivali'ne katilan kurumlar bir video ile festivale katilim çagrisi yapti.

Kadiköy Belediyesi, Çevre Haftasi etkinlikleri kapsaminda dogayi odagina alan tüm bilesenleri Kadiköy Çevre Festivali’nde bir araya getiriyor.

26 - 28 Mayis 2017 tarihleri arasinda Selamiçesme Özgürlük Parki’nda gerçeklesecek olan festivalin temasi “Kentte Ekolojik Yasam” Dogadan, çevreden yana olan 40’in üzerinde demokratik kitle örgütü, sivil toplum kurulusu, platform ve inisiyatifin yer aldigi festival programi katilimcilarla birlikte olusturuldu.

PLASTIK SISE’YE GIRIS YASAGI

Her yastan Istanbullunun ekolojik yasama dair deneyimlerini gelistirecek bir programin hazirlandigi festival plastik ürünlere kapali, her yastan ziyaretçiye açik. Söylesi, yesil etkinlik alani, stant, atölye, sergi, tiyatro ve konser alanlarinin yer alacagi festivale plastik sise vb. ürünlerin girisi yasak!

Plastik ve fosil yakit kaynakli ürünlerin kullaniminin azaltimina yönelik mesajlarin verilecegi festivalde saglikli malzemelerin kullanimina dikkat çekilecek ve bu adimdan yola çikarak ziyaretçilere sürpriz hediyeler verilecek.

SARKILI, TÜRKÜLÜ, SÖYLESILI PROGRAM

Stantlarinda doga duyarliligini öne çikartan çalismalarin sergilenecegi festivalde, aralarinda Prof. Dr. E. Beyza Üstün, Prof. Dr. Mikdat Kadioglu, Ediz Hun, Mine Gökçe Kirikkanat gibi çok sayida ismin yer aldigi söylesiler dinleyiciyle bulusacak.

Açik Radyo programcilarinin, “ekoloji odakli radyoculuk”, Karadeniz Isyandadir inisiyatifinin “Karadeniz Ekoloji Mücadelesini Var Eden Kadinlar” bulusmalari da dikkat çekici etkinlikler arasinda.

“Dogaya Emek Ver” sloganiyla bir araya gelen kurumlarin ekolojik yasama dair fikir ve deneyimlerini paylasacagi festivalde Yeni Türkü müzik grubu cumartesi aksami konser verecek.

EKOKAMERA IS BASINA ÖDÜLÜ SAHIPLERINI BULACAK

Kadiköy Belediyesi’nin kente ekolojik yasam pratiklerini desteklemek için fotograf ve kisa film alaninda düzenledigi ve çok büyük ilgi gören yarismalarin ödüller de, festival kapsaminda verilecek.

Ayrica festival alaninda, Tasarim Atölyesi Kadiköy (TAK) tarafindan gerçeklestirilen Sürdürülebilir Kent Mobilyalari Sergisi, Nükleersiz Yasam Resim Sergisi, Tarim Müzesi, Yesiladimlar Karikatür Sergisi gezilebilecek.

ZEHIRSIZ KOZMETIK YAPIMI ATÖLYELERI

Kurulan stantlarin yani sira festival alaninda gerçeklestirilecek atölyeler her yastan Istanbullulara kentte ekolojik yasam için ip uçlari verecek. Sirke, mayonez, kedi evi, zehirsiz kozmetik yapimi atölyeleri, takas ve uçurtma senligi ile birlikte kompost atölyesi meraklilarini bir araya getirecek.

Zengin içerik ve neseli bir programla dogadan yana bilesenlerin bir araya geldigi Çevre Festivali, yesil alan etkinlikleri ile permakültürden ekolojik okur yazarliga, dogadan ögreniyorum çalismalarindan nefes terapilerine pek çok etkinlikle Istanbullulara yesil bir üç gün armagan edecek.

RING SEFERI

Kadiköy Belediyesi festival süresi boyunca Özgürlük Parki’na ring seferleri düzenleyecek. Festival süresi boyunca Bostanci Gösteri Merkezi ve Haldun Taner Sahnesi Önünden “11.00, 12.00, 14.00 ve 16.00” saatlerinde ring seferleri yapilacak.