Home IconarrowHaberlerarrowDünya Denizleri İstanbul'da Buluşuyor!

Dünya Denizleri İstanbul'da Buluşuyor!

Dünyanin ilk sualti kulüpleri arasinda bulunan Türk Balikadamlar Spor Kulübü’nün her yil düzenledigi 15. Uluslararasi Marmara Sualti Görüntüleme Festivali bu sene tarihi Haydarpasa Gari’nda Istanbullularla bulusuyor.

4-13 Eylül 2015 tarihleri arasinda düzenlenecek Festival, geçen sene kaybettigimiz Türkiye’de ve yurt disinda gerçeklestirdigi proje ve arastirmalarla sualti dünyasi için önemli hizmetler sunan Gökhan Türe’ye ithaf edildi.

10 gün sürecek festivalde sergi, film ve multimedya gösterisi, söylesi, seminer, atölye, panel ve sosyal sorumluluk projeleriyle yüze yakin sayida etkinlik yer alacak. Düzenlenen ulusal ve uluslararasi yarismalar da sualti yasamina dair fotograf ve videolar araciligiyla iki farkli disiplinde önemli bir görsel hafiza olusturacak.

Marmara Sualti Görüntüleme Festivali’ne, çevre, sualti ve görüntüleme alanlarinda degerli projelere imza atan yurtiçi ve yurtdisindan çok sayida seçkin fotografçi, film ve belgesel yönetmeni, arastirmaci ve akademisyen katilirken, çocuklara yönelik gerçeklestirilen sosyal sorumluluk projeleriyle deniz kültürü ve sevgisinin daha küçük yaslarda kazandirilmasi hedefleniyor.

Marmara Uluslararasi Sualti Görüntüleme Festivali, bu yil Kadiköy Belediyesi, Huntsman Pürsan Chemicals, Çimsa ve Enerjisa’nin ana sponsorluguyla birlikte çevreye ve denizlere duyarli birçok sirket, sivil toplum kurulusu, üniversite ve gönüllülerin destegiyle düzenleniyor. Radyo Voyage ve National Geographic Türkiye basta olmak üzere birçok basin kurulusu medya sponsoru olarak festivalin genis bir kitleye duyurulmasinda destek veriyor. Sualtinin büyülü dünyasini yansitan zengin içerige ve festivalin detayli programina www.marmarafestival.org web sitesinden ulasilabilir.

Ayrintili bilgi almak için [email protected] e-posta adresi ya da (216) 355 56 28 nolu telefon kullanilabilir.