Home IconarrowHaberlerarrowFenerbahçe-Galatasaray derbisi nedeniyle yapılan duyuruya yönelik açıklama

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi nedeniyle yapılan duyuruya yönelik açıklama

BASINA VE KAMUOYUNA

Süper Lig'in 23. Haftasinda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi nedeniyle sosyal medya hesaplarimizdan trafik yogunluguna dikkat çekmek amaciyla yaptigimiz duyuruya yönelik açiklamamizdir.

Kadiköy'de Yasayan Sevgili Futbolseverler,

Biliyorsunuz yasanan terör olaylari sonrasi Valilik karariyla maç öncesi alinan güvenlik önlemleri artirildi. Kadiköy’de maç günleri, trafik nedeniyle hayat durma noktasina geliyor.  Valilik ve Emniyet’le yapilan tüm görüsmelere ragmen kapama kararinda henüz bir degisiklik olmadi. Biz de bu yüzden Kadiköy'de bu sorunu yasayanlara sesimizi duyurmak istedik.

Özellikle derbi maçlarinda rakip takim taraftarlarinin maçlara bireysel gelmesi yasaklandigi için, içerigi Fenerbahçe taraftarina yönelik hazirlayarak sehir içi araç yogunlugunun önüne geçilmesini amaçladik. Sesimizi taraftarlara duyurabilmek için de Türkiye Süper Ligi 2020 sezonun ikinci yarisi itibariyle semtimizin takimi Fenerbahçe'nin maç günlerinde #FenerinMaçiVar etiketini kullaniyoruz. Daha önce Basaksehir, Alanyaspor, Kirklareli Spor maçlarini da ayni görsel ve ayni söylemle paylastik.

Maç günü ayrica Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi'nin hesabindan her iki kulüp için tebrik mesaji yayinladik ve uzun yillardir devam eden rekabetin sonucu ne olursa olsun sportmence geçmesi adina kurum olarak niyetimizi açikça ifade ettik. Zaten fark etmissinizdir, sikayet konusu olan paylasim sadece bilgilendirme amaçlidir.

Kamuoyuna saygiyla duyururuz.

Kadiköy Belediyesi