Home IconarrowHaberlerarrow"Fotoğrafın De Hali" Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

"Fotoğrafın De Hali" Yarışmasının Kazananları Belli Oldu

Kadiköy Belediyesi’nin zihinsel engelli bireylerin katilimina açik olarak düzenledigi ‘çevre’ temali ulusal fotograf yarismasi sona erdi.

“Fotografin De Hali” yarismasinin kazananlari 9 Haziran Cumartesi Baris Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle ödüllerini aldi. Ödül gecesinde, Renkli kategoride Istanbul’dan Kenan Delipinar ‘Bir Ormanmis Gibi’ ve Siyah Beyaz kategoride Izmir’den Merve Bayan ‘Su En Iyi Dostumuzdur’ adli eseriyle birincilige deger görüldü.

Zihinsel yetersizligi olan bireylerin çevre algisini, çekecekleri fotograflar üzerinden görebilmek ve ayni zamanda konu özelinde onlara bir bakis açisi kazandirabilmek için Kadiköy Belediyesi’nin baslattigi yarisma, Türkiye genelinde Milli Egitim Bakanligi’na bagli Özel Egitim Okullari; Is Uygulama Okullari ve Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde egitim görmekte ya da mezun olan zihinsel yetersizlik ya da yaygin gelisimsel bozukluk tanili 18 yas ve üstü Türkiye’nin tüm illerinden bireylerin katilimina açik olarak yapildi.

Baris Manço Kültür Merkezi’nde yapilan ödül törenine Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu ev sahipligi yapti. Geceye CHP Kadiköy Ilçe Baskani Ali Narin, Kadiköy Belediyesi Baskan Yardimcisi Bahar Yalçin, Kadiköy Halk Egitim Merkezi Müdür Yardimcisi Muazzez Özer, Kadiköy Kent Konseyi üyeleri ile ödül almaya hak kazanan kisilerin aileleri katildi.

Nuhoglu geceye iliskin yaptigi konusmasinda; “Hepimiz ayni haklara sahibiz. Bu haklara herkesin esit bir sekilde ulasmasini saglamak kamunun görevi. Insan sosyal bir varlik. Özellikle büyük kentlerde bir yalnizlik içerisinde olabiliyor. Hiçbir engeli olmayabilir. Yalnizlik içinde olan kisi depresyona girebilir. O kisinin sorunu ne olursa olsun yasamla baglarini güçlendirmesi gerekiyor. Toplumsal baglari güçlendirmek adina da bu çalismalar önemli. Gönüllük temelinde bu tür çalismalara destek vermekte degerli.” diye konustu.

Kadiköy Belediyesi Engelsiz Sosyal Hizmet Merkezi tarafindan yürütülen, Kadiköy Halk Egitim Merkezi destekli ve Türkiye Fotograf Federasyonu onayli yarismaya toplam 462 eserle 130 kisi basvurdu. Renkli ve siyah beyaz olmak üzere iki kategoriden olusan yarismada her kategoride birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL ve üçüncüye bin TL verildi. Ayrica her bir kategori için mansiyon, sergileme ve satin alma ödülleri de sahiplerini buldu.

Seçici kurulun yaptigi degerlendirme sonucunda; yarismanin Renkli kategorisinde Kenan Delipinar ‘Bir Ormanmis Gibi’ eseriyle birincilik, Ahmetcan Karakus ‘Yok Olus’ eseriyle ikincilik ve Merve Bayan ‘Gelecek Yansimasi’ adli eseriyle üçüncülük ödülüne hak kazandi. Siyah Beyaz kategorisinde ise Merve Bayan ‘Su En Iyi Dostumuzdur’ adli eseriyle birincilik, Sabahattin Kaan Matur ‘Fiskiyeler’ eseriyle ikincilik ve Ahmetcan Karakus ‘Yasam Sebebi’ adli eseriyle üçüncülük ödülünü aldi. Ödül ve sergilemeye hak kazanan toplam 28 eser Baris Manço Kültür Merkezi’nde 15 Haziran’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açik olacak.

Yarismanin seçici kurulunda Kadiköy Belediyesi Baskan Yardimcisi Bahar Yalçin, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotograf Bölümü Ögretim Görevlisi Prof. Ergün Turan, Kadiköy Halk Egitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotograf Bölümü Ögretim Görevlisi Kamil Firat ve fotograf sanatçisi Firdevs Sayilan yer aldi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/SB Birincisi Merve Bayan-d944600a-38f2-40d4-976c-2c7d92b5de98.jpg