Home IconarrowHaberlerarrowHaydarpaşa’da Kitap Günleri Başlıyor

Haydarpaşa’da Kitap Günleri Başlıyor

Geçen yil ilk kez tarihi Haydarpasa Gari’nda düzenlenen ve 100 bin okurun ziyaret ettigi Kadiköy Belediyesi Kitap Günleri, bu yil yine tarihi garin tarihi atmosferinde yapilacak. 3 Haziran Cumartesi günü baslayacak ve tam 9 gün sürecek 9. Kitap Günleri’ne bu yil 200’e yakin yayinevi katiliyor. Show Radyo’nun medya sponsorlugunu yaptigi Kitap Günleri’nin açilisi 3 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’de yapilacak.

ONUR KONUGU FÜRUZAN

Çagdas Türk edebiyatinin önemli isimlerinden Füruzan, bu yilki Kitap Günleri’nin Onur Konugu olacak. “Parasiz Yatili” ile Türkiye edebiyatina büyük katki saglamis olan Füruzan, açilis günü imza standinda okurlariyla bulusacak.

ONUR ÖDÜLÜ CEZAEVINDEKI TURHAN GÜNAY’A

30 yila yakin Cumhuriyet gazetesinde çalisan, 25 yildir Kitap Eki’nin Yayin Yönetmenligi’ni sürdüren Turhan Günay, Kadiköy Belediyesi 9. Kitap Günleri’nin “Yayincilik Onur Ödülü”ne deger görüldü. 9 Cumhuriyet yazariyla birlikte yaklasik 7 aydir cezaevinde tutuklu bulunan Turhan Günay’a ödülü açilis günü giyabinda teslim edilecek.

Çizgi Roman Ödülü ise Karaoglan’in yaraticisi Suat Yalaz’a takdim edilecek.

DOLU DOLU PROGRAM

Kitap Günleri’nde bu yil 180 Yayin evi, 16 STK, 28 bireysel yazar yer alacak. 835 sanatçi ve yazarin imza günü yapacagi etkinlikte 86 söylesi yapilacak. Aralarinda Irfan Degirmenci, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Haydar Ergülen, Enis Batur, Yekta Kopan, Ercan Kesal, Hüsnü Mahalli, Ibrahim Kaboglu, Fatih Portakal, Ihsan Eliaçik, Ioanna Kuçuradi, Sevin Okyay, Özgür Mumcu, Ataol Behramoglu, Mert Firat, Sunay Akin gibi pek çok yazar, sair, gazeteci, oyuncu, bilim insani ve felsefeci Istanbullularla bulusacak. Kitap Günlerinde 25. Yilini kutlayan Leman dergisi de yazar ve çizerleri atölye ve söylesilerle yer alacak.

ATÖLYELER

Okurlarin vagonlarda kitap okuma, söylesilere katilma ve yazarlarla bulusma olanagi bulacagi Kitap Günleri boyunca, özellikle çocuk ziyaretçilerin faydali ve eglenceli vakit geçirebilecegi pek çok atölye de düzenlenecek. Felsefe, Origami, Karikatür, Yaratici Yazarlik, Dedektiflik, Hikâye Yazma, Portre Çizim ve Masal Terapisi atölyeleri, bu atölyelerden sadece birkaçi…

FILM GÖSTERIMLERI

Kitap Günleri, Kisa Film Kolektifi’nin film gösterimlerine ve söylesilerine de ev sahipligi yapacak. “Tarihin Raylari Üzerinde”, “In Out”, “The Train” filmlerinin gösterimlerinin yani sira, “In Out” gösteriminin ardindan yönetmen Zeynep Merve Uygun ile bir söylesi gerçeklestirilecek.

RING SEFERLERI VAR

Kadiköy Belediyesi, 9. Kitap Günleri boyunca Bostanci Lunapark, Bostanci Vapur Iskelesi ve Kadiköy Haldun Taner önünden Haydarpasa Gari’na ring seferleri düzenleyecek. 3-9 Haziran günleri 11.00, 13.30, 16.30 ve 19.30’da Bostanci Vapur Iskelesi önünden; 10.30, 14.00, 17.00, 20.00’da Bostanci Minibüs Yolu Lunapark önünden; 11.30, 13.30, 15.30, 17.30, 19.30’da Kadiköy Haldun Taner önünden 9. Kitap Günleri’nde Haydarpasa Gari’na servisler olacak.