Home IconarrowHaberlerarrowHaydarpaşa'dan Kitaplara Yolculuk Başlıyor

Haydarpaşa'dan Kitaplara Yolculuk Başlıyor

HAYDARPASA’DAN KITAPLARA YOLCULUK BASLIYOR

Altiyüzün üzerinde yazar, yüzün üzerinde yayin evi ve on binlerce okur tarihi Haydarpasa Gari’nda bulusacak. Kadiköy Belediyesi’nin 8. Kitap Günleri 1 Haziran’da basliyor.

Kadiköy Belediyesi, Kadiköy Gönüllüleri ile birlikte düzenledigi Kitap Günleri’nin 8.sini tarihi Haydarpasa Gar’ina tasidi. 1-5 Haziran tarihlerinde Haydarpasa Gar Istasyonu peronlarinda 8. si gerçeklesecek Kitap Günlerinde pek çok usta yazar ve etkinlik okuyucu ile bulusacak.

ONUR KONUGU SELIM ILERI

Kadiköy Belediyesi ve Kadiköy Belediyesi Gönüllüleri tarafindan düzenlenen 8. Kitap Günlerinin onur konugu kent kimligine katkilarindan dolayi Türk edebiyatinin usta kalemlerinden Selim Ileri olacak.

Tarihi Haydarpasa peronlarinda gerçeklesecek Kitap Günleri ile ilgili konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, “Türkiye’nin en önemli tarihi miraslarindan birinde böyle bir etkinlik yapmak bizi heyecanlandiriyor. Tüm Istanbullulari bu tarihi alanda agirlamaktan onlari kitapla ve usta yazarlarla bulusturmaktan son derece mutluyuz.”dedi.

AÇILIS 1 HAZIRAN ÇARSAMBA

Medya sponsorlugunu Radio Slow Time’nin yaptigi 8. Kitap Günleri 1 Haziran’da basliyor. Saat 13:00'da gerçeklesecek açilista Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, onur konugu usta yazar Selim Ileri ve Türkiye Yayincilar Birligi Baskani Metin Celal Zeynioglu birer konusma yapacak.

Istanbullu okurlarin Haydarpasa Gari’nin tarihi ve simgesel atmosferi içinde kitapla bulusacagi kitap günlerine yüzün üzerinde yayin evi katiliyor. Alti yüz yazar ve çizerin imza günü ve söylesiyle katilacagi Kitap Günleri 1-5 Haziran tarihleri arasinda 10:00- 22:00 saatleri arasinda ziyaret edilebilecek.

TARIHI GAR’DA KALEMLER OKURLA BULUSACAK

Bes gün boyunca sürecek etkinlik ve imza günlerinde Ataol Behramoglu, Arife Kalender, Adnan Özyalçiner, Aydin Ilgaz, Enver Aysever, Mine Kirikkanat, Onur Öymen, Buket Uzuner, Emre Kongar, Hüsnü Mahalli, Mustafa Sönmez, Leman Dergisi, Bayan Yani ve Fil Dergisi yazar ve çizerlerinin de aralarinda bulundugu pek çok yazar okurlariyla bulusacak.

SIIR, SIYASET VE MÜZIK SÖYLESILERI

Kitap Günleri boyunca usta yazar ve sanatçilarin konuk oldugu çesitli paneller ve söylesiler düzenlenecek. Etkinlikler kapsaminda Ataol Behramoglu, “Siir ve Yolculuk”, Fikret Baskaya “Bir Baska Uygarlik Mümkün mü?”, Gülsüm Cengiz “ Siirin Rüzgârinda Masal Kusun Kanadinda, Murat Meriç “Sarkili Memleket Tarihi”, Mustafa Sönmez “Kentsel Dönüsüm ve Kent Mücadeleleri, Özgür Mumcu "Insanlik Tarihin En Büyük Icadi Çalisacak mi: Baris Makinasi", Onur Öymen, “Tarihimizle Yüzlesmek, Levent Üzümcü “Sanat ve Politika” basliklari ile söylesiler yapacak.

HAYDARPASA’YI SAVUNMAK”

Tarihi garda yapilacak olan bir baska söylesi ise Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, Mimarlar Odasi Genel Baskani Eyüp Muhçu ve Birlesik Tasimacilik Sendikasi’ndan Hasan Bektas’in konusmaci olarak katilacagi “Haydarpasa’yi Savunmak” baslikli söylesi olacak.

HAZIRAN’DA YITIRILENLERE SELAM

Haydarpasa Gari’nin imza ve söylesiler disinda birçok anmaya da ev sahipligi yapacak. Haziran ayi içerisinde aramizdan ayrilan Türk Edebiyatinin usta isimleri Orhan Kemal, Ahmet Hasim, Ahmet Arif ve Nazim Hikmet bir dizi etkinlikle anilacak.

Türk edebiyatinin usta kalemleri disinda Türkiye siyasal tarihinin en önemli eylemlerinden biri olan Gezi Eylemleri de Kitap Günlerinin konusu ve konugu olacak. Gazeteci yazar Ismail Saymaz’in “3. Yilinda Gezi” söylesisinin yani sira gazeteci Gökmen Ulu’nun yapimciligini ve yönetmenligini yaptigi “Direnis” belgeselinin gösterimi de Kitap Günleri kapsaminda 2 Haziran Persembe aksami saat 20.00’de yapilacak.

ANADOLU’YA KITAP KAMPANYASI

Kitap Günlerinin bir baska özelligi ise bir sosyal sorumluluk projesinin de yer aliyor olmasi. Kitap Günlerine katilan yayinevleri okul ve kütüphaneler için kitap bagisliyor. Bunun disinda alana kurulacak kumbara ile okurlarin da kampanyaya destek vermesi saglanacak. Okurlar satin aldiklari kitaplari ihtiyaci olan okul ve kütüphanelere gönderilmek üzere hazirlanan kumbaralara birakacak.

ÜÇ NOKTADAN RING SEFERLERI

Kadiköy Belediyesi, Haydarpasa Gari’na okurlarin kolay ulasabilmesi için 3 noktadan ring seferleri düzenleyecek. Bostanci, Haldun Taner Sahnesi ve Uzunçayir Metrobüs Istasyonu’nda her saat basi kalkacak araçlar okurlara Haydarpasa’ya tasiyacak.