Home IconarrowHaberlerarrowİKSV'den Kadıköy Belediyesi'ne Teşekkür Plaketi

İKSV'den Kadıköy Belediyesi'ne Teşekkür Plaketi

Istanbul Kültür Sanat Vakfi (IKSV) tarafindan, "Var Olmanin Karanligi, Var Olmanin Aydinligi" temasiyla gerçeklestirilen 47. Istanbul Müzik Festivali, sefligini ve sanat yönetmenligini Aziz Shokhakimov'un yürüttügü Tekfen Filarmoni Orkestrasi ile piyanist Seong-Jin Cho’nun sahne aldigi açilis konseri ile basladi.

SÜREYYA OPERASI ILE FESTIVALE DESTEK

Lütfi Kirdar Kongre ve Sergi Sarayi’nda açilisi gerçeklesen Istanbul Müzik Festivali’ne Süreyya Operasi ile mekân destegi veren Kadiköy Belediyesi’ne tesekkür plaketi verildi. Kadiköy Belediyesi adina, plaketi Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi aldi. Festivalin bu yilki Onur Ödülü, Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi genel müzik direktörü ve Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvari ögretim üyesi orkestra sefi Devlet Sanatçisi Prof. Rengim Gökmen'e, Aydin Gün Tesvik Ödülü ise genç piyanist Can Çakmur'a takdim edildi.

FESTIVAL 15 FARKLI MEKANA YAYILACAK

Istanbul Müzik Festivali müzikseverleri Istanbul’un 15 farkli mekâninda agirlayacak. Aya Irini Müzesi’nden Kapaliçarsi’ya, Süreyya Operasi’ndan Neve Salom Sinagogu’na kadar Istanbul önemli tarihi ve kültürel mekanlarinda düzenlenecek festival, Barok müzigin devlerinden 20’nci yüzyilin en çarpici bestecilerine, cazdan Osmanli klasik müzik geleneginin zenginliklerine 150 eserle 15 farkli mekânda 22 konsere ev sahipligi yapacak. Festival 30 Haziran’da son bulacak.