Home IconarrowHaberlerarrowİmamoğlu Kadıköy'de Fikirtepe ve Hasanpaşa'yı Ziyaret Etti

İmamoğlu Kadıköy'de Fikirtepe ve Hasanpaşa'yı Ziyaret Etti

IMAMOGLU KADIKÖY’DE FIKIRTEPE VE HASANPASA’YI ZIYARET ETTI

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, yillardir tamamlanamayan kentsel dönüsüm çalismalarinin sürdügü Fikirtepe sokaklarinda ve Hasanpasa’daki Gazhane Binalari Restorasyon alaninda incelemelerde bulundu.

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu bir yanda yükselen gökdelenlerin, bir yanda kentsel dönüsümde yasanan uzlasmazliklar nedeniyle yikilmak üzere olan binalarin yer aldigi Kadiköy'ün Fikirtepe semtini ziyaret etti. Imamoglu, sosyal hayatin olumsuz etkilendigi ve artik mahallelinin bir an önce çözüme kavusmasini istedigi Fikirtepe’de yasayanlari dinledi. Imamoglu’na ziyareti sirasinda Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ve IBB bürokratlari da eslik etti. Gazetecilerin sorularini yanitlayan Imamoglu, Fikirtepe’de çözüme yönelik Çevre ve Sehircilik Bakanligi basta olmak üzere IBB, Kadiköy Belediyesi, KIPTAS, muhtarlar, sivil toplum kuruluslari ve müteahitlerin yer aldigi “is birligi mekanizmasi”nin kurulmasi yönünde çagrida bulundu.

“ORTADA KALAN CENAZEYI HER BIRLIKTE KALDIRMAMIZ LAZIM”

Fikirtepe’de yerinde incelemede bulunan Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu “Fikirtepe, tümüyle yanlis baslamis bir is ve aslinda bu projede her bilesenin hatasi var. Ama tabii vatandasa bu saatte hata bulmak en büyük yanlis. Bu isi koordine eden o dönemin erkleri. Büyüksehir'le baslamis, sonra bakanliga geçmis… O dönemlerde ilçe belediyesi yok sayilmis. Ama bugüne geldigimizde, etrafa baktiginizda, dünyada böyle devlet eliyle yapilmis trajedi var midir?.. Yoktur!” diye konustu. Fikirtepe’deki sorunlarin sona ermesi ve saglikli bir kent yasantisinin baslamasi için kurumlar arasi is birligi önerisinde bulunan Imamoglu “Burada acil yapilmasi gereken isler var. Yürütülmesi gereken isler var, onun için sahadayiz. Benim istirhamim, sayin Çevre ve Sehircilik Bakani, ilgili kurum yöneticilerinin, bizlerin bu dedigim öneri dogrultusunda burada herkesin içinde oldugu bir mekanizma kuralim. Buradaki trajedi, yanlis yönetilme mekanizmasiyla ne yazik ki devlet eliyle yapilmis. Dolayisiyla biz bunu hep beraber çözebiliriz. Buna gücümüz yeter. Vatandaslarimizin dahi fedakarlik yapmasi lazim belli konularda. Yani 10 daire olsun, 20 daire olsun hesabi bitmistir. Benzetmekte hata olmasin ama ortada kalan cenazeyi her birlikte kaldirmamiz lazim. Onun için de bugün buradayim, buradan da çagrimi yapiyorum. Umarim hizlica bir dönüs olur ve bu mekanizmayi Fikirtepe’de kurariz.” dedi.

Fikirtepe ziyaretinin ardindan Imamoglu ve beraberindeki heyet Hasanpasa Gazhanesi Iklim Iletisim Merkezinde incelemelerde bulundu. Iklim müzesi, tiyatro alanlari, atölyeler, kafeterya ve sosyal alanlarin yer aldigi ve son asamaya gelen alanda incelemelerde bulunan Imamoglu, projede çalisanlara emeklerinden dolayi tesekkür etti.