Home IconarrowHaberlerarrowİstanbul Beyefendisi Abdülcanbaz Kadıköy’de

İstanbul Beyefendisi Abdülcanbaz Kadıköy’de

Bir Istanbul Beyefendisi Abdülcanbaz Kadiköy’de geziye çikti. Abdülcanbaz’in ilk duragi Kadiköy Belediyesi oldu.

Turhan Selçuk’un çizgi roman kahramani  “Bir Istanbul Beyefendisi Abdülcanbaz” Kadiköy’de gezintiye çikti. Abdülcanbaz’in ilk duragi Kadiköy Belediyesi bahçesi oldu.

Geçtigimiz haftalarda Yasam Koçu Afet, Ögreten Adam ve Oglu, Daral Timsah, Firat, Robinson Crusoe ve Cuma, Gönül Adami, Fethiye Nene gibi mizah dergilerinin kahramanlarini kaldirimlara tasiyan Kadiköy Belediyesi usta mizahçi Turhan Selçuk’un çizgi roman kahramani Abdülcanbaz’in heykelini yaptirdi.

Kisa bir süre sonra Hasanpasa’da restore ettigi karikatür evini hizmete açacak olan Kadiköy Belediyesi’nin yaptirdigi heykel de Kadiköy’ü dolasarak karikatür evini müjdeleyecek. Abdülcanbaz’in son duragi karikatür evi olacak.

Abdülcanbaz’in Kadiköy Belediyesi’ni ziyaretine iliskin konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu “  Abdülcanbaz haksizliklara tahammülü olmayan, mücadeleci bir kahraman. Daima iyi ve dürüstün yaninda oldu.  Bizi ziyaret edip, denetledi. Biz bu ziyaretten çok memnun kaldik.  Umarim kendisi de bizden memnun kalmistir” dedi. Abdülcanbaz’in bir dönemin çok önemli bir kahramani oldugunu belirten Nuhoglu,  “Abdülcanbaz heykeli ile hem onu yeni kusaklara tanitmak hem de iyiligin mutlaka kazanacagini hatirlatmak istedik” dedi.  Nuhoglu, Karikatür evine iliskin ise mizahin otoriteye karsi en güçlü silahlardan biri oldugunu belirterek  “Karikatür evinde mizahla tanisacak olan çocuklarimiz ve gençlerimiz dünyaya daha farkli daha umutlu bakacaklar” dedi.