Home IconarrowHaberlerarrowKADFEST Kadıköy Uluslararası Festivali "Caz Günleri" Başlıyor

KADFEST Kadıköy Uluslararası Festivali "Caz Günleri" Başlıyor

KADFEST ILE KADIKÖY’DE CAZ SESLERI

KADFEST Uluslararasi Kadiköy Festivali kapsaminda düzenlenen Caz Günleri 25 Eylül’de basliyor. Konserler, sergi, paneller ve film gösterimleriyle dolu bir programla meraklilariyla bulusacak festival Kadiköy Belediyesi Yeldegirmeni Sanat Merkezi, Fenerbahçe Parki ve Kalamis Parki’nda düzenlenecek etkinliklerle 28 Eylül’e kadar sürecek.

Kadiköy Belediyesi’nin düzenledigi, genis yelpazedeki sanat etkinliklerinin ve farkli disiplinlerin bir araya gelmesiyle Kadiköy’e yeni bir soluk getiren KADFEST Uluslararasi Kadiköy Festivali, Eylül ayi programini Caz olarak belirledi. Temmuz ayinda “Yildizlar Altinda Sinema” ile baslayan, Agustos ayinda “Çizgi ve Sahaf Günleri” ile devam eden program Eylül ayinda “Caz Günleri” ile 2019 sezonunun kapanisini gerçeklestirecek.

BERLINLI CAZ BESTECILERI ORKESTRASI JAY JAY BE CE KALAMIS PARKI’NDA

Caz Günleri, sef Christof Griese yönetimindeki Berlin Caz Bestecileri Orkestrasi JayJayBeCe konseri ile 25 Eylül Çarsamba, 20.30’da, Kalamis Parki’nda yapilacak görkemli bir açilisla baslayacak.

FOTOGRAFLAR VE MÜZIK ÖRNEKLERIYLE CAZIN ALMANYA TARIHI

Festival’in ikinci günü Türkiye’de Caz Egitimi ve Ögretimi adli panelle basliyor. Panel, Kadiköy Belediyesi Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde saat 17.30’da baslayacak. Moderatörlügünü Yildiz Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatlari ögretim üyesi, müzikolog Alper Maral’in yaptigi panelde Yesim Pekiner (Bahçesehir Üniversitesi), Gülden Teztel (Istanbul Üniversitesi Ögretim Üyesi), Senol Küçükyildirim (Yildiz Teknik Üniversitesi), Burak Durman (Hacettepe Üniversitesi) konusmaci olarak yer alacak. Panelin ardindan fotograf ve müzik örnekleri ile cazin Avrupa’daki tarihini anlatan Caz Almanya’yi Fethediyor sergisinin açilisi gerçeklesecek. Sergi Türkiye’de caz müzigi ve kültürü anlaminda en kapsamli sergi olma özelligini tasiyor. Birinci Dünya Savasi’nda ABD ordusu bünyesinde yer alan Afrika ve Amerikali müzisyenlerden olusan orkestralarin müzikleriyle, Avrupa’ya ilk adimini atan cazin, Avrupa’ya yayilmasi ve 1920’li yillarin Berlin merkezli Almanya’nin eglence ve kültür hayatinda biraktigi izler ve egilimler tasiyan sergi, 13 Ekim’e kadar Yeldegirmeni Sanat Merkezi’ndeki tarihi manastir binasinda gezilebilecek. Festivalin ikinci günü Fenerbahçe Parki’nda düzenlenecek Yinon Muallem - Funky Dervish ve Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde düzenlenecek Remi Panossian Trio Konser ile son bulacak.

‘CAZ NEREYE’ SORUSUNUN CEVABI BU PANELDE

Festival Cadillac Records adli film gösterimiyle üçüncü gününün açilisini yapiyor. Darnell Martin’in yönetmenligini yaptigi, 1950 ve 60’larin Chicago’sunda Amerika’nin en önemli müzik efsanelerinin uçlardaki yasamlarinin anlatildigi film Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde 15.00’de baslayacak. Festival Caz Nereye? konulu panelle devam edecek. Feridun Ertaskan’in moderatörlügünde, müzisyen Sevket Akinci, Evrim Demirel ve Güç Basar Gülle’nin konusmaci olarak yer alacagi panel Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde saat 18.00’de. Panelin ardindan ilerici müzik konusunda çalismalar yapan davul virtüözü Turgut Alp Bekoglu’nun Love Jazz Quartet konseri baslayacak. Ayni gün Fenerbahçe Parki’nda yer alacak Quartet Feat konserinde Kürsad Deniz’e degerli müzisyenlerin yani sira vokalde Sibel Köse eslik edecek.

KALAMIS PARKI’NDA CAZ SESLERI YÜKSELIYOR

Festivalin kapanis programinda yer alan Get On Up adli film 14.30’da Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde. Tate Taylor’un yönetmenligini yaptigi film müzisyen James Brown’in hayat hikayesini beyazperdeye aktariyor. KADFEST Kadiköy Uluslararasi Festivali kapsaminda düzenlenen Caz Günleri panel programini Müzik Albümleri ve Plak Koleksiyonerligi adli panelle kapatiyor. Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde düzenlenen panelin konusmacilari müzik yazari Murat Beser ile koleksiyoner Ercan Imre olacak. Program Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde Stanpolites Project Konseri; Kalamis Parki’nda TRT Istanbul Radyosu’nun Hafif Müzik ve Caz Orkestrasi ile konuk sanatçi Kerem Görsev’in yer alacagi konser ile son buluyor.

Programa iliskin bilgi Kadiköy Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarindan ve http://kadfest.kadikoy.bel.tr/cazz.html linkinden takip edilebilir.