Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Pansiyonu Açıldı

Kadıköy Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Pansiyonu Açıldı

Kadiköy Belediyesi tarafindan yapilan 300 ögrencinin kalabilecegi geçici pansiyon binasi açildi. 150 kiz 150 erkek olmak üzere toplam 300 ögrenci Kadiköy Belediyesi tarafindan insa edilen yatakhanelerde kalacak.

Kadiköy Anadolu Lisesi yatili pansiyonu binasi deprem riski, fiziki yetersizlikler gibi nedenlerle 2017-2018 ögretim yili öncesi kapatildi ve yikilmasi kararinin ardindan Il Milli Egitim Müdürlügü ile yapilan protokol sonrasi yapimina baslanan pansiyon binasi tamamlandi.

Kadiköy Belediyesi, Kadiköy Anadolu Lisesi Egitim Vakfi, Kadiköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlari Dernegi, Anadolu Lisesi velileri ve gönüllü bagisçilar ile birlikte yapilan geçici pansiyon binasinin açilisi 10 Ocak Çarsamba günü yapildi.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, Istanbul Vali Yardimcisi Ahmet Hamdi Usta, Kadiköy Kaymakam Vekili Maltepe Kaymakami Meftun Dalli, Kadiköy Ilçe Milli Egitim Müdürü Sadik Arslan, ilçe protokolü, Kadiköy Anadolu Lisesi ögrencileri, Kadiköy Anadolu Lisesi Egitim Vakfi, Kadiköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlari Dernegi, 300 Veli Insiyatifi ve veliler katildi. Yatili okul ögrencilerinin nesesi ve enerjisinin renk kattigi açilista Anadolu Lisesi’nin çok sesli ögrenci korosu, halk oyunlari grubu ve Ögrenci Orkestrasinin gösteri yapti. Ögrencilerin söyledigi sarkilar ardindan ilk konusmayi Kadiköy Anadolu Lisesi Ögrenci Meclis Baskani Altug Corav yapti. Corav pansiyon yapiminda emegi geçen basta veliler olmak üzere herkese tesekkür etti.

Kadiköy Belediyesi Etüt Proje Müdürü Leyla Terzi’nin pansiyon binalarinin yapim sürecini ve teknik özelliklerini anlattigi konusmanin ardindan konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu okulun yurdunun deprem riski nedeniyle yikilma kararinin ardindan ögrenci velilerinin belediye ile görüsmeye geldiklerini hatirlatarak, belediyeden yardim istediklerini söyledi. Ögrencilerin barinabilecegi pansiyon binasi ile ilgili gerekli islemlerin çok kisa sürede tamamlandigini belirten Nuhoglu söyle devam etti “ Belki de Türkiyedeki en hizli bürokrasi süreci Kadiköy Anadolu lisesinde isledi. Velilerimizin bu süreçte çok büyük katkilari ve emekleri var 1 milyona yakin bagis toplayip katki sagladilar. Ilçe milli egitim müdürümüze de Istanbul valimize de tesekkür ediyorum. Kendi çalisanlarimiza da tesekkür ediyorum. Kendi çocuklari burada okuyormus gibi gecelerini gündüzlerine katarak çalistilar. 90 gün gibi bir sürede yapildi. Gençler bu ülkenin gelecegi çocuklarimizin yetismesi gelismesi, mutlu ortamda çalisabilmeleri emin olun bu ülkenin geleceginin teminatidir. Kadiköy Anadolu Lisesi sadece Kadiköy ün degil Türkiye’nin lisesi. Türkiye’nin çok farkli yerlerinden il ve ilçelerinden buraya gelip okuyorlar. Bu bize zenginlik katiyor. Bu proje de emegi geçen katki veren velilerimiz ögretmenlerimiz, ögrencilerimiz, bürokratlarimiz hepinize tesekkür ediyorum.”

Nuhoglunun ardindan konusan Istanbul Vali Yardimcisi Ahmet Hamdi Usta pansiyon binasi ile ilgili Velilerle yaptigi ilk görüsmeyi anlatarak “Arkadaslar sadece sorunlariyla degil, çözüm önerileriyle gelmislerdi. Valimize durumu anlattik ve bizi görevlendirdi. Islemlere basladik. Hizli bir sekilde hallettik. Velilerin topladigi bagis yetmiyordu. O kisimda da belediye baskanimiz çok büyük bir destek verdi. Herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Ögrenci velileri tarafindan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu’n a verilen plaketlerin ardindan ögrencilerin coskulu alkislari arasinda kurdela kesildi.

ÖGRENCILER VE VELILER MUTLU

Burcu Cingöz (12. Sinif Ögrencisi): Eski yurttaydim. Yurdun yikilma karari alindi. Okulumuz ve belediye sag olsun böyle bir prefabrik insa edildi. Artik burada kaliyoruz. Tam ümidimizi yitirdigimiz bir zamanda böyle bir sey bizim için çok güzel oldu.

Sevtap Cingöz: (Ögrenci Velisi) Tam umutlarimizin bittigi, çocuklarimizi nereye yerlestiririz dedigimiz anda okul müdürünün, velilerin, dernegin destegi ile velilerin destegi, belediyenin destegi ile böyle bir projeye imza atildi. Çocuklar çok mutlu. Ilk defa böyle bir proje yapildi. Insallah örnek olur.

Yunus Bernar (10. Sinif ögrencisi): Denizli’den geliyorum. Iki ay boyunca zorluk çektim. Burasi güzel. Küçük olmasina ragmen eski yatakhaneden daha kaliteli.

ANADOLU LISESI PANSIYON BINALARI

Kadiköy Anadolu Lisesi pansiyon binalari üç blok ve çevre düzenlemesinden olusuyor. A,B ve C bloklardan olusan binalarda, A ve B blok 150 kiz ve 150 erkek ögrenci olmak üzere 300 ögrenci kalabilecegi biçimde insa edildi. C blok ise her bir kati 482 m2 olan toplam 864 m2 zemin yemekhane ve mutfak üst kat ise çok amaçli olarak insa edildi. Yurt binasinda ayrica etüt odalari ve TV dinlenme odalari da var. Yatakhaneler 4 ve 6 ögrencinin kalabilecegi biçimde düzenlendi.