Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediye Başkanı Odabaşı'ndan Kadınlara Mor Mektup

Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı'ndan Kadınlara Mor Mektup

KADIKÖY BELEDIYE BASKANI ODABASI’NDAN KADINLARA MOR MEKTUP

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü’nde Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü’nden destek alan kadinlara ‘Mor Mektup’ yolladi.

“Degerli Kadin Arkadasim” hitabi ile baslayan ve 4680 kadina postalanan mektupta, sair Ümit Yasar Oguzcan’in “Sana Bir Tanri Getirdim” siirindeki “sen sevildigin için güzelsin bu kadar, ben sevilmedigimden böyle çirkinim…” dizelerine yer verildi. Odabasi, “Yüz yillardir ugradiginiz siddetin ve bu siddetin gerçeklerini bilen bir yurttas, ugradiginiz haksizliklari gören bir hukukçuyum” diyerek basladigi mektubunda su ifadeleri kullandi: “Kadin cinayetleri politiktir. Erkek egemen sistemden alir gücünü. Ve yine ayni sistemle teorize edilip, “tahrikle” mesrulastirilir. Bu “teorik” mesrulastirma çabalari, her ne kadar erkek egemen sistem tarafindan reddediliyor, kinaniyorsa da sistem, Istanbul Sözlesmesi’ne ve 6284 Sayili kanuna uymamakta direniyor. Iste bu direnis karsisinda, Kadiköy Belediyesi olarak, her türlü taciz, siddet ve cinayete karsi kadinlarin yaninda, Istanbul Sözlesmesi’nin arkasindayiz. Çünkü biliyoruz, cinayetlerin failleri kadar, kadinlarin yasal haklarini uygulamalarini engelleyenler, siddetin ve cinayetlerin asil sorumlularidir. Biz, yerel yönetim olarak üzerimize düseni yapmaya hazir ve istekliyiz. Son söz olarak sunu söylemeliyim ki; Kadiköy’desiniz ve Kadiköylüler sizin yaninizda. Dayanisma ve sevgiyle”.