Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediye Başkanı'ndan Kadın Meclis Üyelerine Mektup

Kadıköy Belediye Başkanı'ndan Kadın Meclis Üyelerine Mektup

Kadiköy Belediye Meclisi gündemine, kadinlara seçme ve seçilme hakki taninmasinin 85’inci yil dönümü olan 5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü’nü kutlayarak basladi.

Kadiköy Belediye Meclisi, 5 Aralik Persembe günü Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi baskanliginda toplandi. Meclis gündem toplantisi öncesi Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi kadin meclis üyelerini selamlayarak kadinlarin seçme ve seçilme hakkini elde ettigi 5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü’nü kutladi. Odabasi kadin meclis üyelerine hitaben kaleme aldigi mektupla birlikte kadin meclis üyelerine hediyelerini sundu. Odabasi, mektubunda su sözlere yer verdi:

“Tam 85 yil önce, ulusal kurtulus mücadelemizin paydasi, omurgasi kadinlarin seçme ve seçilme hakkini elde ettigi o büyük gün. Kadinin önce özgür birey oldugu, üretime ve yönetime katildigi büyük gün. 8 Subat 1935’de yapilan TBMM 5. Dönem seçimlerinde, 17 kadin milletvekilinin TBMM’ye girmesinin yolunu açan büyük gün. Seçme ve seçilme hakkini elde ettiginiz gününüzü kutluyor, daha paylasimci, daha uygar, ihlal ve siddetten uzak bir dünya diliyorum. Bu vesile ile, 8 Subat 1935’de yapilan TBMM 5. Dönem seçimlerinde Meclis’e girme hakki kazanan, 17 kadin milletvekilimizi ve kadinin siyasal hayatta yerini almasi için çaba gösteren, basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere emegi geçen herkesi saygi, minnet ve rahmetle aniyorum.”