Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy Belediyesi Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Birliği Oturumuna katıldı

Dünya Saglik Örgütü (WHO) Avrupa Saglikli Sehirler Agi Yillik Is ve Teknik Konferansi Finlandiya’nin Kuipo sehrinde yapildi. Etkinlige, “Avrupa Saglikli Kentler Agi”na üye olan 33 ülkeden, 59 sehirden 271 delege katildi. Türkiye’den Yalova, Karsiyaka, Tepebasi, Denizli, Gölcük, Nilüfer ve Çankaya Belediyelerinden temsilcilerinin katildigi toplantiya Kadiköy Belediyesi Meclis Üyeleri Damla Toprak, Ilhami Sadikoglu ve Kadiköy Belediyesi Saglikli Kentler Koordinatörü Leyla Ulukaya katildi.

3 gün boyunca 5 büyük genel politikaci oturumu disinda 67 saat paralel oturum, workshop ve durum çalismalari yapildi. 62 özet rapor çikarildi. Dünya Saglik Örgütü tarafindan belirlenen 1.000 yillik kalkinma plani içerisinde sürdürebilir 17 ilke belirlendi.

Belediyemiz temsilcilerinin gözlemleri ve etkinlik özetini videodan izleyebilirsiniz.

Videoya ulasmak için tiklayiniz